Vaják-medált viselt egy aranyérmet szerző olimpikon!

Andrzej Sapkowski, a Vaják (The Witcher) könyvek írója most elégedetten dőlhet hátra: a munkássága már az olimpián is felbukkant átvitt értelemben.

 

Vitalina Batsarashkina egy orosz sportlövő, aki az olimpián remek teljesítményével egy aranyérmet is szerzett. A tíz méteres kategóriában megérdemelten nyert, de aki jobban odafigyelt a részletekre, láthatott valami pluszt is: Batsarashkina mindvégig egy Vaják-medállal harcolt a győzelemért! (Itt azért pontosítunk, mert ez fontos: Ciri viselte ezt a játékokban, így ebben a tekintetben A Macska iskoláját képviselte.)

Az éremosztó ceremónián nem látszódott a medál, de persze lehet, hogy itt is rajta volt, viszont a szigorú szabályzatok miatt megvan annak is a lehetősége, hogy le kellett ott vennie. És mindebben az a szép, hogy ez nem az első alkalom, hogy Batsarashkina számunkra ismerős nyakékkel szállt küzdelembe, így róla nyugodtan ki lehet mondani, hogy a The Witcher franchise nagy rajongója. 2016-ban, a riói olimpián ezüstérmet szerzett, de itt The Witcher-tematikájú szemvédőt viselt (továbbá a nyakék is eltérő volt: itt viszont abszolút kimondható, hogy Geralt medáljával A Farkas iskoláját képviselte!), de Batsharashkina 2018-as tweetjében is láthatjuk, hogy ez régóta tartó rajongás, hiszen a póló rajta egyértelmű.

Amúgy a testtartása, ami elsőre abszolút lazának mondható, nagyon is jó, ugyanis egy magyarázat a Twitteren részletezi, hogy a lehető legprecízebb célzás érdekében figyelni kell a szívverésünkre is, mert bizony az is pontatlanabbá teheti a lövésünket, és ha eléggé nyugodt testtartással történik a célzás, akkor egy keményebb kiállással is megvalósulhat a számukra fontos pontosság.

Suma Shirur is részletezte ezt a hivatalos olimpiai weboldalon: a korábban versenyző lövő szerint, ha kezelni kell a mozgását és egy helyben kell maradnia, sok kitartásra van szüksége az izmaiban, hogy ne mozduljon el. Ebből adódóan sok erőre és jó állóképességre van szüksége.

Batsarashkinának gratulálunk, és azért öröm látni, hogy az olimpikonok között is találhatunk ilyen komoly rajongókat.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu