Nintendo-per: a RomUniverse-nek meg kell semmisítenie minden Nintendo anyagot.

A Nintendo figyelmeztette a bíróságot, hogy a rommá perelt weboldal visszatérhet, ha a ROM-okat nem semmisítik meg végleg, az pedig kötelezte az alperest ennek végrehajtására.

 

A Nintendo RomUniverse ellen indított perében a vállalat újabb követelésekkel állt elő. Kicsivel több mint egy hónapja értesültünk a RomUniverse, egy hírhedt kalózportál elleni per feloldásáról, amely többek között Nintendo játékok másolatait terjesztette. A Nintendo 2019-ben 15 millió dollárra perelte be a portált, de a végső összeget 2,1 millió dollárban állapították meg, hogy megtérítsék a cégnek okozott károkat.

Az ügy a bíróságok számára teljesen egyértelmű volt, mivel a RomUniverse nem csak illegálisan terjesztette a Nintendo címeket, hanem ebből még hasznot is húzott egy prémium fiókprogramon keresztül, amelyet a felhasználóknak kínált, hogy nagyobb számú játékot tölthessenek le. A weboldal vezetője, Matthew Storman tagadta a vádakat, azt állítva, hogy nem volt tudomása az általa terjesztett romok tartalmáról.

 

Nintendo-RomUniverse

 

Amint arról a TorrentFreak beszámolt, a RomUniverse bezárásával és a 2,1 millió dolláros ítélettel a Nintendo követelte, hogy a Storman által birtolokolt  összes licencelt anyagot semmisítsék meg. A végzés a kaliforniai szövetségi bíróságtól érkezett, és a weboldal korábbi tulajdonosának két hét áll rendelkezésére, hogy eleget tegyen a végzésnek. Ezenkívül a tulajdonosnak igazolnia is kell a bíróságnak, hogy mindent megsemmisítettek.

Ezt a javaslatot a bíróság eredetileg elvetette, de a Nintendo figyelmeztetett, hogy az anyag megsemmisítése nélkül fennáll a veszélye annak, hogy a weboldal visszatér. A Nintendo anyagok megsemmisítésének határideje augusztus 17., és ez az anyag magában foglal minden olyan terméket, amely a Nintendo szellemi tulajdonát képezi: videojátékokat, filmeket, könyveket és zenéket. A Nintendo elszántsága a kalózkodás elleni küzdelemben közismert, és számos pert nyert a jogsértő tartalmú weboldalak ellen. Idén Spanyolországban két bírósági ügyet is megnyert, amelyek öt letöltési weboldal blokkolásához vezettek.

Forrás: TorrentFreak

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu