Trokán Nóra nem gamer, de mégis két nagyon komoly videójátékos sorozatban is szerepelt – interjú

INTERJÚ – Az Így vagy tökéletes sajtóvetítése után ültünk le beszélgetni Trokán Nórával, aki korábban nem kisebb produkciókban szerepelt, mint a Witcher és az Xbox-legenda Halo és az ezekkel kapcsolatos élményeiről mesélt nekünk.

 

theGeek: A Witcherben egy driádot: egy erdei tündért alakítottál. Milyen élmény volt a forgatás? Egy nemzetközi, drága koprodukcióról beszélhetünk – amelyet egyébként nálunk is forgattak.

 

Trokán Nóra: Egyébként pont nem nálunk, hanem a Kanári-szigeteken forgatták azokat a jeleneteket, amelyekben én szerepeltem a Brokilon forest nevű helyszínen. Egészen őrületes volt az a forgatás. Hatalmas élmény volt, egészen más léptékről beszélhetünk. Igazából a leglényegesebb különbség az, hogy teljesen más költségvetésről beszélhetünk, mint nálunk. Tényleg minden feladatra van valaki és olyan káprázatos helyszínekre juthattunk el az erdő mélyén, mint amilyeneket a sorozatban is láthatunk. Amit a Witcherben láthattál, az 80%-ban nem CGI, hanem úgy is nézett ki a helyszínen. Nagyon nagy megpróbáltatást is jelentett, mert sokszor megterhelő volt levinni a cuccokat, ugyanis kocsival oda nem lehetett lemenni, csak lábon. Úgy vitték a kamerákat, akkor is, amikor esett az eső és csúszkált mindenki. Előfordult, hogy amikor hideg volt, kis, könnyed ruhát kellett viselni, de hát ezért is volt nagyon izgalmas az egész.

 

tG: Állítólag sokat kellett dolgozni a sminken, lévén egy fantasy karakterről van szó, ez nem volt megterhelő?

 

T.N.: Csak amiatt volt az, mert ezért két-három órával korábban kellett felkelni! (Nevet.) Ez hajnali három-négy órát jelentett mindennap. Csak a sminkelés olyan kétórás procedúra volt naponta, azalatt megnéztem két sorozatrészt a Stranger Things-ből, amit így végig is néztem azon a héten. Amikor pedig rajtam volt a ruha is és kész voltam, akkor mentünk csak a forgatási helyszínre. Tehát ebben az egészben legnehezebb a koránkelés volt.

 

tG: A második évadban is szerepelni fogsz?

 

T.N.: Nem és igazából nem tudom, hogy ez amiatt van-e, hogy a következő évadot nem Magyarországon forgatták le, vagy annak, hogy a driádok már nem voltak benne a második évadban. Nagyon reménykedem azért abban, hogy visszatérnek, vagy hogy újra nálunk forog majd a rákövetkező évad és akkor újra forgathatunk Witchert.

 

tG: A játékot egyébként ismerted?

 

T.N.: Egyáltalán nem vagyok videójátékos és korábban nem is ismertem ezt a játékot. De azért nyilván utánanéztem, amikor kiderült, hogy ez alapján forgatunk, de előtte nem ismertem.

 

tG: Ha a Witcher második évadban akkor ezek szerint nem szerepelsz, tudhatunk valami a következő szerepeidről?

 

T.N.: Most pont megint egy amerikai nagyobb produkcióban leszek most szeptembertől, ami egy nagyobb szerep lesz – hálistennek. Erről még nem beszélhetek konkrétan, csak annyit árulhatok el, hogy egy akció-vígjáték lesz. Illetve nyáron forgattam még egy másik videójátékos sorozatban, ami nem más, mint a Halo. Azt viszont igazán elképesztő környezet, díszletek, ruhák és látvány jellemezték. Már akkor szinte elájultam, amikor a díszletek közé bementünk! Ilyet azért ritkán látni egy magyar filmben, az tény, mert ezekre tényleg nem elég a világ összes pénze sem.

tG: Ezekre a filmekre fizikailag is fel szoktad készíteni magad?

 

T.N.: Most erre az említett, következő, amerikai filmre alaposan felkészültem, mert lesz benne egy nagyon komoly verekedés – egy akciójelenet a főszereplő lánnyal.

tG: Ebben kaszkadőrt is használtok, vagy mindent veled forgatnak?

 

Trokán Nóra: Lesz olyan rész, amelyet velem vesznek fel, illetve egy olyan is, amelynél olyan ütéseket és rúgásokat kell végrehajtani, amelyeket én nem tudok megcsinálni, mert ahhoz egy képzett ember kell és akkor azt valószínűleg egy kaszkadőr hajtja majd végre. Megpróbálok mindent, amire képes vagyok, aztán megmondja a kaszkadőr kolléga, hogy mi az, amit már ne én csináljak.

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu