Befellegzett a WiLD-nak? Más játékok iránt tapogatózik a Wild Sheep Studio

A WiLD-ot már majdnem hét éve (ha ez nem hat elég súlyosnak, akkor mondjuk úgy, hogy egy konzolgenerációval ezelőtt!) bejelentették és talán végre nyugovóra térhet, igaz, ezt anélkül teheti meg, hogy megjelenne…

 

A 2014-es Gamescomon jelentette be Michel Ancel (Rayman és a Beyond Good & Evil alkotója; azóta visszavonult és a vadvilággal foglalkozik) a WiLD-ot PlayStation 4-re, amiből láthattunk valami játékmenetet, néhány koncepciós rajzot, továbbá egy kamerás fotót. És valószínűleg ennél többet nem is fogunk, állítja a VentureBeatnek író Jeff Grubb a podcastjéban.

Az online túlélős játék tízezer évvel ezelőtt játszódott volna. Ekkor még az emberiségnek nem sok esélye lett volna az evolúcióra és a túlélésre, és a világban több valós, illetve fantasy beütésű lénnyel találkozhattunk volna, ahogy felnő a karakterünk… s bár ez mind szépen és jól hangzik, Grubb megerősítheti, hogy a játéknak lefőtt a kávé. Nincs többet WiLD. Meghalt. Game Over. Nincs „bélás” a játéktermi gépbe a folytatásra.

Miért? A válasz egyserű: Ancel magára hagyta a projektet (holott a játékiparból történő kilépésekor még azt mondta, hogy a Beyond Good & Evil 2 és a WiLD is jó kezekben van!). Egy héttel a visszavonulása után a Libération, egy francia publikáció beszámolt arról, hogy mennyire is botrányos viselkedése volt a Ubisofton belül, amire ő a fake news kártyát húzta elő. Aztán láttuk, hogy a Wild Sheep Studionál vannak állásajánlatok, amik a WiLD folytatásra utalhattak (és a weboldalukon ez továbbra is aktív projektnek nevezik).

Grubb szerint a „vadbárányok” azért dolgoztak Ancel után is a játékon, hogy együtt maradhasson a csoport, és talán valami másba kezdhessenek. De szerinte a WiLD-on már nem dolgoznak, viszont van annyi tehetséges egyén a stúdióban, hogy talán valami másba vághat a megközelítőleg ötven főt foglalkoztató cég, ami még mindig keres új alkalmazottakat.

Persze ez még nem hivatalos, de legyünk őszinték: hét év alatt nem sok előrelépés történt nyilvánosan a WiLD bejelentése óta. Ennyi idő alatt egy konzolgenerációt ugrottunk.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu