The Medium: a PS5-ös szemtől szemben az Xbox Series verzióval!

A Bloober Team játéka, a The Medium januárban debütált Xbox Series X|S exkluzív konzolokon. Most kiderül, mit tud a játék PS5-ön!

 

A The Medium már elérhető PlayStation 5-re… vagyis majdnem. A Bloober Team horrorcíme, a konzolokon korábban Xbox X és S szériás exkluzív játék, most pénteken landol a Sony gépén, és egy kísérteties történetet hoz Akira Yamaoka zenéjére. És most, hogy a korábbinál több lehetőséged van kipróbálni a kalandot, az ElAnalistaDeBits elhozza nekünk ezt a videós összehasonlítást a The Mediumról, amelyben fej-fej mellett összehasonlítják a PS5-ös, az Xbox Series és a PC-s változatot.

 

 

 

A PS5-ös Medium néhány figyelemre méltó technikai változást tartalmaz a Microsoft konzoljához képest. Amint arra az ElAnalistaDeBits is rámutat a kritikájában, a PlayStation verzióban nincs sugárkövetés. Az Xbox Series X verzió a technika részleges használatára korlátozódott a tükröződések és az ambient occlusion esetében. A PS5-ös verzió azonban a jobb teljesítmény érdekében eltávolítja a sugárkövetést, ami némi változást eredményez a megjelenítésben. „Ennek ellensúlyozására a Bloober Team úgy tűnik, hogy a PS5-ön egy kicsit finomított a világításon és az ambient occlusion-on (helyenként jó és helyenként kevésbé jó eredményekkel)” – írja a felhasználó.

Például azt állítja, hogy a Bloober Team megváltoztatta a fény irányát a kezdőterületen, ami teljesen megváltoztatja a szobák megvilágítását. De természetesen a ray tracing feláldozása lehetővé teszi a játék felbontásának növelését a PS5-ön, és stabilabb teljesítményt kínál. „Dinamikus 4K-n fut, mint az X Series, de nem olyan alacsonyan tetőzik, mint a Microsoft konzolja” – teszi hozzá ez a csatorna. Számokban kifejezve ez azt jelenti, hogy a PS5 1260p-nél tartja magát azokon a területeken, ahol az Xbox Series X 1080p alá esett – írja az ElAnalistaDeBits.

 

 

 

De nem minden adat jó a The Medium portjánál. „A PS5 jobban szenved a dadogástól, mint az Xbox, különösen a filmes jelenetekben, 30 FPS-en” – említi ez a csatorna. Elemzésük szerint a betöltési idők kétszer olyan gyorsak az X-szérián, mint a PS5-ön: az Xboxon átlagosan 10/20 másodperc, míg a PlayStationön átlagosan 20/30 másodperc. Azt is megemlíti, hogy az árnyékok „keményebbek” a PS5-ön, mint az összes többi platformon. Az ElAnalistaDeBits mégis úgy látja, hogy az anizotróp szűrés némi javulást mutat a játék új verziójában.

A Medium szeptember 3-án lesz elérhető PS5-re. A Silent Hill ihlette horror-kalandjáték egy szellem médiumot követ, aki egyszerre két különböző valóságban utazik.

Forrás: ElAnalistaDeBits

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu