Expeditions: Rome – a fejlesztők bemutatják a római stratégiát [VIDEO]

A THQ Nordic ügyes lépéssel élt: a körökre osztott stratégia-RPG-t a játék kreatív rendezője (Jonas Waever) és vezető producere (Sonat Ozturk) mutatta be.

 

A Logic Artists játékában egy fiatal Legatus (ez küldöttet, megbízottat jelent) bőrébe bújunk. Az apánkat egy ismeretlen politikai ellenfél iktatta ki, és emiatt el kellett Rómából menekülnünk, és így egy görög lázadás leverésében veszünk részt. Lépésről lépésre a katonai tudásunkat növelhetjük, és így a harcokban képletes pengénkent kiélezve lehetünk az a Legatus, amit mindenki tisztel és akitől mindenki félni fog.

Róma akaratát a galloktól a görögökig alkalmazni fogjuk, és rajtunk áll, hogy milyen módszerrel tesszük ezt. Lehetünk vasököllel uralkodó vezetők, vagy kifinomult beszédstílusunkkal nyerhetjük el a többiek tetszését. Rajtunk áll, hogy a Köztársaság politikai örökségét folytatjuk-e, vagy inkább a Római Szenátus összetett politikai manőverezésére törekednénk. Minden választás fontos lesz, mert a légiónk, a közeli társaink, és Róma sorsa is eldőlhet.

Testreszabhatjuk a Legatus kinézetét, nemét, osztályát, és képességeit, hogy a játékstílusunknak megfelelő karakterünk legyen. A taktikus körökre osztott csatát egy kiterjedt, skillalapú rendszerben végezhetjük; minden fegyver módosítani fog a hadszíntéren felmutatott képességünkön. Öt személy fog hozzánk közel állni, és az ő háttérsztorijukat és egyedi személyiségüket meg fogjuk ismerni. A világ pedig egészen színes lesz Észak-Afrikától Görögországon át egészen Rómáig.

A történelmileg megihletett sztori tele lesz politikai ármánnyal és személyes drámával, és mindezt teljesen szinkronizálva fogjuk átélni. A karaktereinket szintléptethetjük, és sok skill és passzív képesség révén rengeteg taktikai opció fog a rendelkezésünkre állni. Lootolás és kraftolás is lesz a fegyvereinknek, páncélzatunknak, illetve taktikai felszereléseinknek. Három kiterjedt háborús kampány vár ránk: a görög és észak-afrikai régió mellett a gallok területén is helyt kell állnunk. Az erőforrások segítségével megvédhetjük a leigázott területeket, de ehhez kelleni fog, hogy a légiónkat megerősítsük a frissen toborzott karakterekkel.

Az Expeditions Rome valamikor idén fog megjelenni PC-re.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu