A League of Legends világa a Netflixre érkezik az Arcane ütős trailerével [VIDEO]

MOZI HÍREK – Az első League of Legends tévésorozat a legikonikusabb bajnokok néhányának eredettörténetét meséli el.

 

A League of Legends hivatalosan is belép a televíziózás világába. Az Arcane című sorozatot a League of Legends 10. évfordulós ünnepségén jelentették be, de a COVID-19 járvány miatt késve várakozott. De a TUDUM-on való debütálás után végre itt van a trailer, hogy a lelkes rajongók gyönyörködhessenek benne, amely a cikk alján megtekinthető.

Az Arcane a múltban játszódik, Piltover utópisztikus régiójában és az alsóbb osztályú földalatti Zaunban. A sorozat azt hirdeti, hogy a League of Legends-univerzum több ikonikus karakterének eredettörténetét meséli el; de a trailer alapján úgy tűnik, hogy a történet középpontjában a nővérek, Vi és Jinx állnak majd, beleértve azokat az eseményeket, amelyek vagy szétszakítják, vagy összehozzák őket.

A sorozat rendezője Ash Brannon, aki többek között a 2007-es Surf’s Up rendezője. Vi és Jinx nővéreket Hailee Steinfeld és Ella Purnell fogja alakítani. Steinfeld korábban többek között a 2010-es True Grit című filmben Mattie Ross szerepét játszotta, valamint Gwen Stacy hangját adta a Pókember: Into the Spider-Verse című filmben. Purnell korábbi szerepei közé tartozik Kate Ward a Holtak seregében és Dolce a Kick-Ass 2-ben. A League of Legends-játékok további szereplői közül megerősítették, hogy az Arcane-ban feltűnnek Jayce (Kevin Alejandro), Caitlyn (Katie Leung), Silco (Jason Spisak) és Viktor (Harry Lloyd).

A sorozat gyönyörű animációját a franciaországi Fortiche Production készíti Párizsban. A 2009-ben alapított stúdió a 2D és 3D stílusú animáció elemeit egyaránt használja. A Fortiche hosszú múltra tekint vissza a Riot Games-szel (a népszerű League of Legends franchise mögött álló stúdióval), és a League of Legends legikonikusabb karakter- és eseménytrailereit is ők készítették. Egy figyelemre méltó példa erre Jinx, a közelgő Arcane egyik sztárjának filmes bemutatkozása, amely alább látható.

A Fortiche készítette a Riot saját virtuális KD/A K-Pop együttesének „POP/STARS” című klipjének látványvilágát is. A videót már több mint 450 milliószor nézték meg a Youtube-on. A Fortiche a videó elkészítéséhez teljesen kézzel készített keyframe animációt használt.

A Riot mellett a Fortiche olyan zenei videókhoz is készített látványterveket, mint az Imagine Dragons „Warriors”, valamint a Freak Kitchen „Freak of the Week” című videoklipje. 2012-ben a stúdió a Gorillazzel állt össze, hogy a virtuális zenekar Converse-szel való együttműködése során elkészítse a „DoYaThing” című daluk klipjét. A Fortiche készítette a Disney XD Rocket & Groot című sorozatának animációját is, amely a stúdió legelső tévésorozata volt.

A League of Legends minden idők legnépszerűbb online videojátékai közé tartozik, több mint 100 millió aktív felhasználó jelentkezik be havonta. Ekkora közönség mellett egy, a karakterekre épülő tévésorozat biztosan hatalmas nézettséget fog hozni. Ami a célközönséget illeti; Greg Street, a Riot kreatív fejlesztési vezetője a következőket mondta a sorozatról a The Hollywood Reporternek adott interjújában:

„Ez nem egy könnyed show. Van néhány komoly téma, amit feltárunk benne, ezért nem szeretnénk, ha a gyerekek olyasmit várnának, tőle, ami nem lesz jellemző rá.”

Az Arcane kilenc epizódból fog állni, és egyenletesen három felvonásra oszlik majd el. Az első felvonás november 6-án érkezik a Netflixre, amely három epizódból áll.

 

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu