Majdnem Madonna kerülgetett golyókat a Mátrixban Keanu mellett

Madonna tegnap este meglátogatta Jimmy Fallont. Kiszámíthatóan kiszámíthatatlan volt, de elejtett néhány casting ajánlatot, amit visszautasított. Van, amit még a popsztár is sajnál.

 

Madonna mindent megtett már. Énekel, táncol, színészkedik, rendez, amit csak akarsz. A szabály szerint él, hogy nincsenek szabályok, és nincs megbánás. Kivéve talán egy icipicit; egy visszautasított szerepet a Mátrixban!

„El tudod ezt hinni?” – kiáltott fel. „Az az egyik legjobb film, ami valaha készült. Egy ici-pici részem sajnálja életemnek csak ezt az egy pillanatát.” Visszautasította a Batman visszatér Macskanőjét és a Showgirls főszerepét is. „Mindkettőt láttam, és sajnálom, hogy visszautasítottam a Macskanőt, az elég heves volt” – mondta az énekesnő a szerepről, amelyet végül Michelle Pfeiffer kapott meg. „Showgirls? Nem.”

Oké, mindannyian látjuk Madonnát a híres macskakosztümben. Valószínűleg a közértbe is felvenné, ha kéznél lenne. Mindannyian el tudjuk képzelni Madonnát, amint pokolian kiabál az emberekkel, és csészealjból issza a tejet. Mindannyian értjük, miért dobták fel ezt a szereposztást. Sztriptíz a Showgirlsben? Megint csak nem lepődnénk meg.

 

 

De… A Mátrix? Nem tudom elképzelni őt semmilyen szerepben abban a filmben. Mindannyian ugorhatnánk Carrie-Anne Moss Trinity szerepére, de az nem lehetett az, ugye? Madonna nem mondta. Az én tippem az Orákulum. Határozottan el tudnám képzelni Madonnát, amint a konyhaasztalnál cigarettázik és életbölcsességeket osztogat. Gloria Foster azonban tökéletesen megfelelt! Nem lehetett, hogy Breathless Mahoney hozza a szexuális feszültséget a házipapucsában.

Joe Pantoliano Cypherje? Egyáltalán nem! Bármennyi nagyszerű filmet is csinál ez az ember, és sok van belőle, nekem mindig az Eddie and the Cruisers és az On the Darkside című dal jut eszembe. Ó, igen, igen! Abban az évben nagyon belezúgtam Tom Berengerbe, pedig állítólag Michael Paréért ájultunk el, a The Big Chill is abban az évben jött ki. Parénak esélye sem volt. Hol a fenében voltam én? Hát persze.

 

 

Nem, nem volt hely egy Madonna Morpheusnak, egy Madonna Smith ügynöknek. Ne is ejtsd ki a Neo nevet. Nem látom őt sehol, kivéve talán az egyik akkumulátoros buborékban. Bárhol máshol, és máris kipottyantott volna minket abból a sci-fi világból, amibe hipnotikusan belehelyeztek minket. Kérlek, szóljatok, ha láttok egy helyet, ahová befért volna. Szívesen meghallgatnám az elméleteiteket.

Az én érvem, csak hogy tudd, nem az, hogy Madonna nem való filmbe. Tökéletes volt az A League of Their Own-ban Mae-ként. A Dick Tracyben a lélegzetvisszafojtó Mahoney-t tökéletesen alakította. Az Evita című filmben Eva Perón szerepében nyújtott alakítása elnyerte a legjobb zenéért járó Oscar-díjat. Őszintén szólva lehet érvelni amellett, hogy az ő úttörő zenei videoklipjei megalapozzák azt, hogy szeretjük-e őt a vásznon látni vagy sem. Minden szerepét élveztük, mert az tükrözte magát a nőt. De a mi dédelgetett sci-fi klasszikusunk? Ti melyik szerepben tudnátok elképzelni Madonnát a Mátrixban?

Forrás: MovieWeb

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu