A System Shockból élőszereplős sorozat készül

MOZI HÍREK – A Nightdive Studios a Binge.com livestreaming platformmal együttműködve a kis képernyőre viszi a System Shockot, a kultikus lövöldözős játékot, amely egy hackerről szól, aki egy vállalati űrállomás fedélzetén harcol egy gonosz mesterséges intelligenciával.

 

„Mindig is úgy gondoltam, hogy a System Shock élőszereplős adaptációja lenne a tökéletes médium a Citadel Station és a gonosz mesterséges intelligencia szörnyű történetének elmesélésére, amely elképzelhetetlen borzalmaknak teszi ki a legénységet” – mondta Stephen Kick, a Nightdive Studios vezérigazgatója. „Nagyon izgatottak vagyunk, hogy a Binge tehetséges csapata rémisztően valóságos és új módon kelti életre a System Shockot.”

A Citadel Station az 1994-ben megjelent eredeti System Shock helyszíne. A Tri-Optimum Corporation tulajdonában van, és egy Shodan nevű mesterséges intelligencia irányítja, amely akkor válik lázadóvá, amikor egy hacker – ez lennél te – egy rablás során feloldja az etikai korlátokat. A rossz híreket még rosszabbak követik: Shodan úgy dönt, hogy ő egy isten, és elindítja azt a tervet, hogy elpusztítsa az emberiség nagy részét, és uralja a többit, a Citadella állomás egykori legénységének segítségével, akik mutánssá válnak.

A Looking Glass Studios által fejlesztett System Shock nem volt nagy siker, de a kritikusok elismerték, és elég jól teljesített ahhoz, hogy folytatást kapjon. A System Shock 2, az első játék, amelyet a Ken Levine által akkoriban újonnan alapított Irrational Games fejlesztett, 1999-ben jelent meg, és szintén nagy kritikai sikert aratott, de az sem aratott túl nagy anyagi sikert. A Looking Glass nem sokkal ezután bezárta kapuit, de az Irrational folytatta, és az ezt követő BioShock játékok sokkal nagyobb sikert arattak az eredeti recept átdolgozásával.

A Nightdive, amely 2015-ben szerezte meg a sorozat jogait, jelenleg az eredeti játék remake-jén dolgozik, és úgy tudjuk, hogy a System Shock 2 „továbbfejlesztett kiadásán”; a System Shock 3 is fejlesztés alatt áll, de kissé nehézkesen halad, és 2020 májusa óta nem hallottunk róla semmit, amikor a Tencent átvette a projektet az Otherside Entertainmenttől.

A System Shock a második játékalapú sorozat, amelyet a Binge.com bejelentett: a Ubisoft szunnyadó Driver sorozatán alapuló sorozaton is dolgoznak. A Binge.com valamikor 2022-ben indul, a System Shockról pedig „az elkövetkező hónapokban” több információt is elárulnak majd. Remélhetőleg ez Terri Brosius szinkronszínész is részt vesz a munkában Shodan hangjaként. Nem tudom elképzelni, hogy bárki más adná az őrült gép hangját.

Forrás: PC Gamer

 

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu