Csak nem a Grand Theft Auto 6-on dolgozik Snoop Dogg neves rapper kollégája?

Nem más, mint Snoop Dogg állítja, hogy Dr. Dre már dolgozik egy készülő GTA-játék soundtrackjén, bár nem teljesen világos, hogy melyik játékon – mégis, esélyes, hogy a Grand Theft Auto 6-ról van szó.

 

A Grand Theft Auto sorozat sok mindenről híres, de a Rockstar Games mindig is különösen büszke volt a licencelt zenék úttörő felhasználására, elsősorban a különböző játékbeli rádióállomásokon keresztül.

A GTA 3 óta a Rockstar a legnagyobb nevekkel dolgozik együtt, így ebben az értelemben nem meglepő, hogy a legendás Dr. Dre is részt vesz egy új GTA-játékban.

A Rolling Stone-nak egy hamarosan megjelenő podcast részeként Snoop – aki korábban már dolgozott együtt Dre-vel, és állítólag a művész következő projektjében is „benne van” – azt mondta: „Tudom, hogy a stúdióban van. Tudom, hogy kurva jó zenét csinál. És néhány zenéje kapcsolódik a hamarosan megjelenő GTA játékhoz. Szóval szerintem így fog megjelenni a zenéje, a GTA videojátékon keresztül”.

Nem teljesen világos, hogy a „GTA játék”, amire Snoop Dogg utal, a jövő hónapban megjelenő, felújított GTA-trilógiára, a GTA 5 PS5 verziójára, vagy a Grand Theft Auto 6-ra vonatkozik. Az előbbi mindenképpen közelebb áll a „megjelenés előtt álló” címhez, mint az utóbbi, de mindhárom címnek van már kialakult soundtrackje, amely némileg a környezetükre épül. A Vice City 1986-ban játszódik, Dre első stúdióalbuma pedig 1992-ben jelent meg. Igaz, ez az az év, amelyben a San Andreas játszódik, így ott új zenék is felbukkanhatnak, de furcsa lehet, hogy a modern zenék korabeli slágereket ültetnének át.

Az is valószínűtlennek tűnik, hogy egy olyan nagy művész, mint Dr. Dre, egy régóta várt új zenét – az utolsó albuma 2015-ben jelent meg – különösebb felhajtás nélkül egy remaster részeként jelentetne meg, nem pedig egy nagyszabású új játékban. Sajnos a rajongók számára ez azt jelenti, hogy talán még egy darabig várniuk kell arra, hogy bármit is halljanak – a Rockstar következő játéka a sorozatban legkorábban 2023-ban jelenhet meg, egyes feltételezések szerint a Grand Theft Auto 6 talán csak 2025-ben kerül a boltokba. Mindezek alapján jelenleg a GTA 5 márciusban megjelenő, „kibővített és továbbfejlesztett” next-gen verziója tűnik a legvalószínűbb címnek egy meglepetés album megjelenéséhez köthetően, különösen, mivel maga Dre is feltűnt a nemrég történt Cayo Pericho GTA Online heistben.

Forrás: GamesRadar

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu