Jön Oculus Quest 2-re a Grand Theft Auto San Andreas VR verziója

A PlayStation 2 korszak klasszikusa, a Grand Theft Auto: San Andreas virtuális valóságban is megjelenik az Oculus Quest 2-re, jelentette be a Facebook csütörtökön a Connect 2021-en. A Grand Theft Auto: San Andreas „virtuális valóságra épített változata” egyelőre nem rendelkezik megjelenési dátummal, de a projekt „sok éve készül”, és a jövőben további részletekre számíthatunk a portról.

 

Mark Zuckerberg, a Facebook vezérigazgatója úgy jellemezte a GTA: San Andreas VR-változatát, mint „egy teljesen új módját annak, hogy ezt az ikonikus nyílt világot a virtuális valóságban is megtapasztaljuk”.

A San Andreas egy nyitott világú akció-kalandjáték, amelyben a főhős, Carl Johnson hazatér a Grove Streetre, csak hogy rájöjjön, hogy az otthoni környéke most káoszban van. CJ úgy dönt, hogy itt marad, és segít a Grove Street talpra állni, ami természetesen szervezett bűnözéshez, járműlopáshoz és a rivális bandákkal való lövöldözésekhez vezet.

Nem ez az első klasszikus konzolos videojáték, amelyet átültetnek a Quest 2-re; a Capcom, az Oculus Studios és az Armature Studio közösen fejlesztette ki a Resident Evil 4 Oculus Quest 2 változatát, amely első személyű játékká vált a virtuális valóság számára. Valószínűleg jelentős változtatásokat fogunk látni a San Andreason, hogy a játék a VR headset korlátaival is működjön.

A Grand Theft Auto-t fejlesztő Rockstar Games egyébként novemberben adja ki a Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Editiont, amely a Grand Theft Auto 3 és Vice City mellett a San Andreas-t is tartalmazza. A remaster új textúrákat, időjárási rendszereket, környezeteket, UI-frissítéseket és egyéb fejlesztéseket tartalmaz majd.

Az eredeti Grand Theft Auto San Andreas retrocikkét itt olvashatjátok.

Aki pedig elgondolkozott azon, hogy vajon miért nem a Grand Theft Auto V került fel Oculus 2 Quest 2-re, annak ezt a jelenetet ajánlom figyelmébe:

Forrás: Polygon

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu