Az Age of Empires IV hatalmas siker a Steamen

A Relic stratégiai játéka: Age of Empires IV a Valve platformján a legtöbbet játszott játékok közé tartozik.

 

Az Age of Empires IV október 28-án jelent meg PC-re, és mostanra már nagy sikert aratott a közönség körében. A legendás valós idejű stratégiai franchise legújabb részének megjelenése több mint 15 évvel a legutóbbi játék óta eltelt idő után is eseményszámba ment. Bár a játék fejlesztői ígéretet tettek arra, hogy elgondolkodnak egy esetleges Xbox-os megjelenésen, egyelőre csak a sorozat megszokott platformjára: PC-re jutott el a játék, méghozzá óriási sikert aratva.

A Relic játéka már a megjelenés első napjaiban túlszárnyalta a franchise legjobb számait. A klasszikus Age of Empires II: Definitive Edition visszatérése eddig több mint 35 ezer egyidejű játékos rekordját érte el. Az Age of Empires IV-nek azonban már majdnem 70 ezer egyidejű játékost sikerült elérnie a SteamDB szerint a cikk írásakor.

A középkori stratégiai játék órák óta olyan címek felett maradt, mint a Rainbow Six: Siege, Destiny 2 és Rocket League, olyan játékok, amelyek általában nem maradnak le az egyidejű játékosok számának rekordja terén, és az Age of Empires IV jelenleg a világhálón legtöbbet játszott játékok top 15-ös listáján van, és a trendek szerint is a legmagasabb helyen áll.

Ezek az adatok még lenyűgözőbbek, ha belegondolunk, hogy az Age of Empires IV a Microsoft játékaként a megjelenés napjától kezdve szerepel az előfizetéses szolgáltatás, az Xbox Game Pass katalógusában. Csak örülni tudunk az Age of Empires IV kiváló fogadtatásának, mert bár túl sok rizikót nem vállaltak a fejlesztők a játékmenet újdonságai terén, ez a játék még mindig az egyik legjobb, ha szereted a valós idejű stratégiát és a középkort.

Forrás: PCGamesN

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu