Tovább szivárog a Multiversus: tényleg erős Super Smash Bros.-klón lesz!

A Warner Bros. Games ezt már nem fogja megakadályozni, hacsak nem egy direkt gerillamarketing része ez az egész Multiversus szivárgósdi.

 

A Multiversusról írtunk már, de azóta annyi fejlemény történt, hogy joggal foghatjuk a fejünket. Most már ott tartunk, hogy komplett dizájndokumentumok, tervek bukkantak fel, és a szivárogtató a Discordon közölte, hogy mit is tud (mellékelve a négy képet a koncepciós dokumentumból, ezt az Imgurról beágyaztuk, de ha törlik, a merevlemezünkről nem fogják tudni eltávolítani…), és a ResetEra fórumon össze is foglalták, hogy a Nintendo és a HAL Laboratory által útnak indított Super Smash Bros. Warner-féle elképzelése mennyiben is fog hasonlítani játékmenetében is az eredetihez.

Például a knockback mechanizmus megegyező lesz. Ezt elmagyarázzuk: minél nagyobb sebzést kapott be karakterünk, annál messzebb repül el a támadástól, és így kieshet a pályáról, elveszítve egy életet. Ezt a Super Smash Bros. (SSB) első, Nintendo 64-es részében is használták, és ezt a Multiversus is alkalmazni fogja (ahogy a százalék alapú sebződést is). Aztán Finn Coin Battle stílussal harcol (hasonlóan Steve-hez az SSB-nen, ahol erőforrásokra van szüksége), Shaggy szóról-szóra az Ultra Instinct Shaggy mémen alapul, Rick mozgáskészletében nincs ott Morty, ahogy Bugs Bunny (Tapsi Hapsi) esetében sem üti fel a fejét a Big Chungus mém.

A Steven Universe-ből Garnet, illetve a Trónok harcából Arya is a játék része lesz, ami azért fontos, mert ez az információ megerősíti, hogy az eltérő játéktesztelők más, hiányos karakterlistát kaptak kézhez, így az eddigi szivárgások nem véletlenül eltérőek egymáshoz képest. A pályák között a Schwifty bolygó, Finn faháza, illetve Batman barlangja is ott lesz. Mindegyiknek lesz többféle változata, de ez pusztán annyit is takarhat, hogy a fejlesztők tesztelgetik, hogy melyik a legjobb nekik…

Az alternatív kosztümök teljesen megváltoztatják a karakterek kinézetét, de mivel félkész a játék, van, akinek egy sincs, másnak pedig több is van. Pár példa: Pickle Rick, OG Harley, Bizarro Superman, Cake (Jake női macska formája), kalóz Tom & Jerry, Gentleman Shaggy; a kosztümökre a szinkronhangok is megváltoznak a szivárgás szerint. Rick erősen lövedékekre építő támadásokkal rendelkezik, és főképp a portálfegyverést alkalmazza. A portálokon a csapattársai átmehetnek, az ellenfeleik nem, és van egy olyan támadása, amivel a karaktert tehetetlen babává változtathatja. Tom és Jerry hasonlít a Rosalina-Luma pároshoz (Jerry tölti be az utóbbi szerepét, de nem tud megsebződni!). Nekik például van ugyan támadásuk, ahol Tom Jerry-t labdaként elüti egy teniszütővel. Egy eredeti karakter is lehet, ennek neve talán Rein lesz. Pár további karakter: Harley Quinn, Wonder Woman, Superman…

Mindez még mindig nem hivatalos, de ennyire sok részletet nehéz kitalálni…

Forrás: PSL

Warner Bros MultiVersus

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu