Ridley Scott szerint a Gladiátor 2 elvetése „bődületes ostobaság” lenne

MOZI HÍREK – Ridley Scott nagyon szeretné életre hívni a Gladiátor 2-t. Úgy véli, „bődületes ostobaság” lenne nem megcsinálni.

 

 

A Gladiátor rendezője, Ridley Scott újfent bizonyította lelkesedését a régóta várt (mégis váratlanul bejelentett) folytatás vászonra viteléért, mondván, hogy „bődületes ostobaság” lenne tőle, ha nem forgatná le a Gladiátor 2-t. A nemrégiben feltett kérdésre, hogy el tudná-e képzelni magát a folytatás rendezőjeként, Scott kizárta, hogy elszalasztaná epikus történelmi drámája folytatásának lehetőségét:

„Hogy tudnám ezt nem megtenni? Bődületes ostobaság lenne a részemről, ha nem én csinálnám, nem igaz?”

Scott egyértelmű buzgalma a Gladiátor 2 iránt joggal kelti fel a film népes rajongótáborának izgalmát. Az első Gladiátorban, amely azóta a „sword & sandal” mozi ikonikus darabjává vált, Russell Crowe-t láthatjuk a római hadvezér, Maximus Decimus Meridius szerepében, akit elárulnak, amikor Commodus, Marcus Aurelius császár ambiciózus fia meggyilkolja édesapját, és elfoglalja a trónt. A rabszolgasorba taszított Maximus kénytelen gladiátornak állni, és gyorsan felemelkedni az aréna ranglétráján, hogy megbosszulja családja és császára meggyilkolását.

A Gladiátor 2 már évek óta találgatások tárgya, és mivel az első film világszerte több mint 400 millió dollárt hozott, valamint 11 Oscar-díjra jelölték, megnyerve a legjobb film és a legjobb színész díját, nem csoda, hogy a folytatás ötlete ilyen sokáig kitartott. Scott lelkesedése, hogy végre beindulhat a film, arra utal, hogy mostanra megtalálta a módját annak, hogyan lehetne a Gladiátor 2 legnagyobb akadályán, Maximus halálán túllépni.

Bár a cselekmény részletei továbbra is szigorúan őrzött titkok maradnak, a pletykák szerint a Thor-filmek sztárja, Chris Hemsworth lehet a Gladiátor 2 főszereplője, Maximus fiaként.

„Russell úgy gondolja, hogy ő lehetne az egyetlen férfi, aki hitelesen játszhatná a fiát egy Gladiátor folytatásban” – magyarázta egy bennfentes forrás.

Ugyanő állította továbbá, hogy Crowe és Hemsworth, akik a Thor: Szerelem és mennydörgésben játszanak együtt, „alaposan átgondolták a Gladiátor 2 koncepcióját”, és „órákon át töprengtek a forgatókönyv fordulatain”.

Ez a felvetés sem éppen problémamentes, hiszen Maximus egyetlen ismert fiának tragikus halála fontos szerepet játszott az első film cselekményében – hacsak nem egy törvénytelen fiúról, talán Maximus és a Connie Nielsen-alakította Lucilla közös gyermekéről beszélünk. Ridley Scott mindenesetre biztosan megtalálta a módját, hogyan folytassa Maximus történetét: a rendező elárulta, hogy már megírta a forgatókönyvet, és reméli, hogy a Napóleon-életrajzi filmje, a Kitbag befejezése után elkezdődhet a forgatás. „Már most íratom [a következő] Gladiátort. Szóval, ha elkészülök a Napóleonnal, akkor a Gladiátor is készen lesz” – nyilatkozta Scott még szeptemberben.

Forrás: Vandal Random

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu