Koncepciós rajzok és soundtrack: ízelítő a Starfieldből [VIDEO]

Todd Howard következő opusza bár még egy évre van a megjelenéstől, a Bethesda Game Studios és a Microsoft szemmel láthatólag mindent egy lapra tesz fel a Starfielddel.

 

November 11-én egyrészt megjelent a The Elder Scrolls V: Skyrim Anniversary Edition, másrészt aznap volt egy koncert, amivel a Skyrim tizedik évfordulóját ünnepelték. Csakhogy Howardék belecsempésztek a zenei kínálatba egy bizonyos Starfield Suite című kompozíciót. Inon Zur lesz a zeneszerző a Starfieldben, és bizony eléggé büntető hangzásnak lehetünk szemtanúi a lenti videóban. Már a 2018-as E3-as teaserben is volt egy rövid részlet, ami lélegzetelállító volt, de az csak a jéghegy csúcsa volt. 1:01:47 – innentől lehet ismerős a teaserben hallott részlet…

De ez még semmi: miközben megy a zenei összeállítás, a Starfieldből több koncepciós rajzot is a képernyőn láthatunk, és bár ezek nem nevezhetőek játékmenetnek, mégis képesek ábrázolni, hogy a Bethesda Game Studios a The Elder Scrolls és a Fallout után valóban új magasságokba (és nem csak szó szerint!) kíván emelkedni, és ez rájuk is fér, ugyanis a Fallout 76 (ami az első online kísérletük volt…) után helyre kellene állítani a renoméjukat (és ugye ne feledjük, hogy a legtöbb Howard-játék bugosan jelenik meg… ez lesz a másik próbatétele a már a Microsofthoz tartozó stúdiónak).

A hivatalos háttértörténet magyarul kb. így hangzik: „A játékunk a 2330-as évben játszódik a Tejútrendszer egy viszonylag kis szögletében, egy olyan területen, amely a Naprendszerünktől mintegy 50 fényévnyire húzódik kifelé. Körülbelül 20 évvel a játék kezdete előtt a letelepedett rendszerek két legnagyobb frakciója, a United Colonies (Egyesült Kolóniák) és a Freestar Kollektíva véres kolóniaháborúba keveredett. Ma a legnagyobb frakciók között nyugtalan béke uralkodik, de a Letelepedett Rendszerek (Settled Systems) területe még mindig elég veszélyes.

Rengeteg emberi fenyegetés van odakint, mint például az Ecliptic zsoldosai, a Bíbor Flotta (Crimson Fleet) kalózai, erőszakos űrhajósok, vagy akár a Va’ruun Ház fanatikus vallási fanatikusai. A Csillagkép (Constellation) nevű szervezet a galaxis rejtélyeinek feltárása mellett kötelezte el magát. És mint az egyik legújabb tag, felfedezheted a Letelepedett Rendszerek legmélyebb bugyrait, és otthon találod magad… a Starfielden.”

A Starfield 2022. november 11-én fog megjelenni Xbox Seriesre és PC-re. A 2015 óta fejlesztés alatt álló játékról nyáron (E3…) többet is megtudhatunk, és jelentős karakterrel kapcsolatos testreszabásra is készülhetünk. A modtámogatáson is gondolkodnak.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu