A Paradox elégedett a Bloodlines 2 fejlesztésével az új fejlesztő alatt

A Paradox egyelőre nem ad időpontot a megjelenésre

 

 

A Paradox egy befektetői dokumentumban közölte, hogy „elégedett az előrehaladással” a Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 új fejlesztője alatt, bár „még jó ideig” nem tudnak új megjelenési dátumot mondani.

Tavaly októberben Fredrik Wester, a cég vezérigazgatója elismerte, hogy a játékot majdnem törölték a zűrös fejlesztés miatt, ami több késedelemhez, több kulcspozíció lemondásához, sőt fejlesztőváltáshoz is vezetett, amikor a Hardsuit Labs idén év elején kivonult a játékból.

Wester kifejtette, hogy a Bloodlines 2 most egy új fejlesztő kezében van „nagy tehetséggel és nagyszerű hírnévvel”, és hogy „nagy reményeik” vannak arra, hogy „jó játék lesz, amely teljesíti a játékosok kívánságait„.

Érdekes módon azt nem árulták el, hogy ki ez az új fejlesztő, aki a projektért felel. Egy élő közvetítésben a paradox pénzügyi igazgatója, Alexander Bricca azt mondta, hogy „a stúdiónak inkább olyan helyzetet szeretnénk biztosítani, ahol teljes mértékben a játék fejlesztésére koncentrálhatnak, és nem a rajongók jönnek hozzájuk. Ezért nem mondtuk ki a stúdió nevét, és örülünk, hogy ez egy ideig így is marad„.

A titkolózás ellenére a Paradox szerint az új fejlesztő „elég jól halad, és most elégedettek vagyunk a projekt előrehaladásával„.

2021 kihívásokkal teli év volt a svéd cég számára, nem csak a Bloodlines 2 problémái miatt. Két hónappal ezelőtt a vállalat botrányba keveredett, amikor több alkalmazott azzal vádolta a vezetőséget, hogy zaklatási és nemi diszkriminációs kultúrát ápol. Egy belső felmérésben nem kevesebb, mint 133 alkalmazott állította, hogy „rossz bánásmódot” tapasztalt, és a problémák „még rosszabbak voltak a nők esetében”.

A Paradox kijelentette, hogy a felmérés eredményeképpen „teljes körű auditot” végeznek belső folyamataikról. Egy héttel később azonban Wester maga is elismerte, hogy egy 2018-as konferencián „helytelen viselkedéssel” kapcsolatos incidenst követett el egy másik női alkalmazottal szemben. „Ez olyasmi, amiért a következő hétfőn azonnal őszintén bocsánatot kértem, a humánerőforrás által felülvizsgált folyamat során” – mondta.

Október elején a Svenska Dagbladet című svéd lap egy cikket közölt, amelyben részletesen beszámolt a Paradoxon belüli „hallgatás kultúrájáról”, amely eltussolja az ilyen eseteket. A vállalat válaszul kifejtette, hogy felbérelt egy független, külső könyvvizsgálót, hogy vizsgálja meg a vállalaton belüli kultúrát.

Forrás: eurogamer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu