Etikátlan üzleti gyakorlatokkal és plágiummal vádolják a Streamlabst

TECH HÍREK – A Streamlabs állítólag különböző weboldalakról lopott

 

 

Számos vállalat és műsorszolgáltató feljelentette plágiumért a Streamlabs streaming és felvétel szolgáltatást, miután bejelentette, hogy Xbox-exkluzív Streamlabs Studios néven új szolgáltatást indít kifejezetten a konzolosok számára. A Lightstream, egy különálló szolgáltatás, amely szintén módot kínál a konzolos felhasználóknak arra, hogy streamelés közben testre szabhassák az átfedéseket, egy összehasonlító felvételt tweetelt a weboldaláról a Streamlabs Studio-hoz képest. Mindkét oldal hihetetlenül hasonló dizájnnal rendelkezik.

A Streamlabs válaszolt a Lightstream vádjaira, azt állítva, hogy „hibát vétett„, és hogy a vállalat a Lightstream oldaláról származó szöveget használta fel „helytartó szövegként, amely véletlenül került be „. Azonban nem mindenkit győzött meg, és néhány felhasználó megkérdőjelezte, hogy a Streamlabs miért végzett kisebb módosításokat, például miért változtatta meg a felhasználói véleményeken szereplő neveket, ha azt soha nem akarták közzétenni.

Az OBS Studio megkérdőjelezte a szolgáltatás nevének választását. „A SLOBS indulásához közeledve a Streamlabs megkeresett minket az OBS név használatával kapcsolatban” – tweetelte a vállalat. „Udvariasan megkértük őket, hogy ne tegyék. Ők mégis megtették, majd beadták a védjegyet. Megpróbáltuk ezt magánúton megoldani, és ők mindvégig nem voltak együttműködőek.” Ez arra késztette az olyan streamelőket, mint a Pokimane, hogy választ követeljenek a Streamlabs-tól, és azzal fenyegetőztek, hogy visszavonják a szolgáltatás támogatását, beleértve a reklámozásra való felhasználást is.

A Streamlabs egykori alkalmazottai is jelentkeztek, akik egy hosszú Twitter-szálban azt állították, hogy a vállalat munkaügyi gyakorlata etikátlan volt. Néhányan azt állítják, hogy a munkatársakat azért rúgták ki, mert felszólaltak a gyakorlatok ellen, beleértve egy olyan helyzetet, amikor állítólag az egyiket közvetlenül a Twitch Con után rúgták ki, „mert ‘makacskodott’ a kerekesszékkel való akadálymentesítéssel kapcsolatban”. Egy másik volt alkalmazott azt állította, hogy egy olyan helyzetet, amikor a felhasználóknak tudtukon kívül felszámították a Streamlabs + prémium szolgáltatást, szándékosan nem oldották meg „mert mennyit kerestem„.

A Streamlabs egy formanyilatkozatot készített a Twitteren, amelyben ígéretet tett arra, hogy megváltoztatja terméke nevét. „Sürgős lépéseket teszünk, hogy eltávolítsuk az OBS-t a nevünkből” – áll a kommentben. „A Streamlabs OBS a nyílt forráskódú OBS platformra épül. A Streamlabs OBS szintén nyílt forráskódú, és a kódunk nyilvánosan elérhető. Vállaljuk a felelősséget a tetteinkért, és támogatjuk a közösséget„.

Forrás: gamerok

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu