Multimédia-tagozattal bővít a Kojima Productions

Filmes, televíziós és zenei szegmenssel is rendelkezik már a Death Strandinget létrehozó Kojima Productions, úgyhogy a szórakoztató ipar többi szegmensében is meg szeretné próbáltatni magát Kojima Hideo csapata.

 

A Kojima Productions a Twitteren jelentette be, hogy a kaliforniai Los Angelesben létesített egy üzleti ágazatot, hogy ne csak videojátékokkal foglalkozzon a cég, így a zenei, filmes, és televíziós iparba is be szeretnének lépni. Már a vezetőjük neve is ismert: Riley Russell elképesztően hosszú idő után váltott munkahelyet, ugyanis 28 évet töltött el a Sony Interactive Entertainmentnél jogi igazgatóként és üzleti ügyekért felelős alelnökként. (Azaz lényegében a SIE elődje, a Sony Computer Entertainment kezdeti szakaszában is már ott dolgozott. Veterán? Abszolút.)

Russell a Gamesindustry-nak elmondta, hogy az új Kojima Productions szegmens célja az lesz, hogy a tévés, zenei és filmes kreatívokkal és tehetségekkel közösen dolgozzon, és valamelyest a játékiparral is tartsa a kapcsolatot. Kitűzték, hogy a Kojima Productionsnél fejlesztés alatt álló tulajdonok nagyobb elérésben részesüljenek, és többen ismerjék azokat, így a popkultúrájuk részévé is válhatnak ezek az IP-k. Nemzetközi szervezetként kezeli magát a stúdió, de ennek a multimédiás támadásnak a központja Los Angeles lesz, és Russell szerint a csapat alig várja, hogy a legjobb szórakoztatóipari tehetségekkel (szegmenstől függetlenül) közösen együtt tudjanak dolgozni.

Fukuda Yoshiko, a Kojima Productions üzletfejlesztési menedzsere hozzátette, hogy a gyorsan mozgó, folyamatosan változó történetmesélési világban alapvető fontossággal bír, hogy új módon szórakoztassák, kössék le, és kínáljanak értékeket a rajongóiknak. A stúdió új szegmense olyan helyekre viszi el azt, ahol több helyen is képes lesz a Kojima Productions a saját kreatív narratíváját a játékokon túl kifejezni, és ezekben az új terekben a rajongók is kommunikálhatnak és elmerülhetnek.

Nem lenne meglepő, ha majd a Kojima Productions hirtelen bejelenti, hogy hoppá, a Death Strandingből bejelentenek egy adaptációt… és mivel a főszereplő benne egy színész volt (Norman Reedus kölcsönözte a hangot, a mozgáskultúrát és kinézetét is…), nem is kellene Kojimának keresnie egy színészt Sam Bridgesnek.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu