Kína megtiltja a Tencentnek a meglévő alkalmazások frissítését vagy újak indítását

Kínában minden tartalomnak ellenőrzésen kell átesnie, ezt a Tencent kihagyta

 

 

A kínai Ipari és Információs Technológiai Minisztérium (MIIT) egy „ideiglenes adminisztratív iránymutatás” keretében felfüggesztette a multinacionális Tencent Holdingsot, hogy a kormány engedélye nélkül frissítse meglévő vagy új alkalmazásokat vezessen be. A jelentés szerint a MIIT utasította az alkalmazásboltokat és platformokat, hogy hajtsák végre a Tencent alkalmazásaival szembeni utasítást. Az információ a kínai kormány azon törekvése közepette érkezett, hogy növelje az ellenőrzést a fontos digitális iparág felett, arra hivatkozva, hogy vállalatai túl nagyok és erősek lettek.

Az olyan csoportokat, mint a Tencent és az Alibaba, a hatóságok már szankciókkal sújtották a szabad versennyel vagy a személyes adatok felhasználásával kapcsolatos jogsértések miatt. A csoport tulajdonában van többek között a népszerű WeChat alkalmazás, az üzenetküldés, az online fizetés és a közösségi hálózatépítés keveréke, amely Kínában szinte minden okostelefon-felhasználó készülékén megtalálható.

A Tencent közleményben közölte, hogy együttműködik a hatóságokkal az alkalmazásainak ellenőrzésében, így megerősíti az információkat. A tilalom több mint 70 Tencent-alkalmazást és több mint 100, a Tencent Mobile Games által kiadott játékot érint.

A Tencent közölte, hogy alkalmazásai továbbra is működőképesek és letölthetők. „Folyamatosan dolgozunk azon, hogy javítsuk alkalmazásaink felhasználóvédelmi funkcióit, és rendszeresen együttműködünk az illetékes kormányzati szervekkel is a jogszabályi megfelelés biztosítása érdekében. Alkalmazásaink továbbra is működőképesek és letölthetők” – áll a Tencent közleményében.

A kínai szabályozó hatóságok az elmúlt évben széleskörűen lecsaptak az ország technológiai vállalataira, és igyekeztek felszámolni az iparág néhány régóta fennálló gyakorlatát, miután monopolisztikus magatartással és a felhasználók jogainak megsértésével vádolták őket.

Forrás: rpp

 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu