Honor of Kings: World: mobilról nagyobb platformra igyekszik a Tencent [VIDEO]

A kínai techgigász Tencent, és annak egyik stúdiója, a TiMi Studio Group nem csak Kínára koncentrál ezzel a Honor of Kings: World játékkal: nyíltan nemzetközi terveik vannak a nyílt világú akció-RPG-vel.

 

A Tencent a Weibón, a kínai Twitter-helyettesítőn (ugyanis arrafelé a Twitter, a Facebook és a YouTube is blokkolva van) közölte, hogy a mobilon (Android, iOS) kifejezetten népszerűnek nevezhető Honor of Kingsre alapozva hozzák el a Honor of Kings: Worldöt (ez a név eléggé hasonlít a Monster Hunter: Worldre, nem?) a nyugatra, de sem megjelenési dátumról, sem célplatformokról nincsen még tudomásunk.

A Tencent Games és a TiMi Studio Group azt is bejelentette, hogy Cixin Liuval együttműködve megvalósítják, hogy a kínai kultúra és az esztétika általa alkalmazott elképzelése is a Honor of Kings: World része lesz. Liu amúgy egy sci-fi író, és például a magyar nyelven A háromtest-trilógia néven futó Three-Body Problem révén ismert lehet (és ezzel kapcsolatban korábban rémlik valami júniusból, hogy TV-adaptáció készül…). Szóval a Tencent ezt erősen komolyan veszi.

Illene azért pár szót ejteni a Honor of Kingsről is. Ez egy kompetitív, harcokra építő iOS-es és Androidos játék, ami Kínában 2015 novemberében rajtolt el. A TiMi Studio Group szerint ez volt az első játék a világon, ami elérte a napi 100 milliós aktív felhasználói szintet, továbbá az egyik legnagyobb pénzforgalmat generáló alkotása lett. Itt azért egy kicsit torzít a Tencenték felé az, hogy Kínában több mint egy milliárdnyi ember, és ebből adódóan sok száz milliónyi lehetséges játékos van. Ebből adódóan pedig könnyű ilyen eredményt felmutatni.

Nem kizárt, hogy a Honor of Kings: World kihagyja a PlayStation 4-et, az Xbox One-t, illetve a Nintendo Switch-et, és ebből adódóan logikus arra tippelni, hogy a Tencent a PlayStation 5, Xbox Series, PC hármasra tervezhet a játékkal, ami a kínai, hazai sikereket nagy eséllyel folytatni fogja. Hogy mi lesz a külföldi teljesítmény, arról még teljesen korai beszélni.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu