Az Arcane az első számú streaming show az USA-ban: megelőzte a Stranger Things-t!

MOZI HÍREK – A Netflix új animációs sorozata, az Arcane lett nemrég az első számú streaming show, ezzel maga mögé utasította a The Mandalorian-t és a Stranger Things-et is.

 

 

Az Arcane, a League of Legends animációs feldolgozása – kritikánkat már ti is olvashatjátok a honlapon – az elmúlt hetekben igencsak népszerűvé vált. A sorozat immár az első számú streaming-széria az Egyesült Államokban. Múlt héten sikerült megdönteni a Stranger Things és a The Mandalorian című sikerprojektek korábbi rekordjait, ami nem kis eredmény.

Az Arcane egy számítógépen generált animációs sorozat, amely ugyanabban az univerzumban játszódik, mint a közkedvelt League of Legends videójáték. Utóbbi hatalmas szórakoztatóipari jelenséggé nőtte ki magát: eredetileg egy online multiplayer játék, amely 2009 óta vonzza a játékosokat. A League of Legends az egyik legnagyobb versenyszerűen játszható program. A sorozatot a kritikusok és a rajongók egyaránt dicsérték az érdekes története és az egyedi animációs stílusa miatt. (BadSectornak is eléggé bejött – de a többiért csekkoljátok a kritikát!)

Az Arcane kibővítette a videójáték történetét és világát, amelyet a kis képernyőre adaptál. A sorozat a League of Legends eseményei előtti időszakban játszódik. A programban szereplő karakterek két fő helyszín egyikén élnek. Az egyik említett helyszín neve Piltover, amely a felsőbb osztály utópiája. A másik helyszín Zaun, egy piszkos és lepusztult város, amely az alsó osztály otthonául szolgál.

 

 

A Deadline szerint a november 13. és november 19. közötti héten az Arcane lett a legnézettebb streaming show az Egyesült Államokban, olyan nagyágyúkat előzve meg, mint a Stranger Things című sci-fi horror, amelynek negyedik évada valamikor jövőre érkezik, vagy a The Mandalorian című űropera, amelynek spinoffját, a The Book of Boba Fettet idén decemberben mutatják be. A széria pozitív hazai eredményei mellett nemzetközileg is jól teljesít. A sorozat világszerte a harmadik helyen áll az HBO-féle Trónok Harca és az Amazon Prime-on futó Az Idő Kereke (The Wheel of Time) mögött. Mivel a két világszerte nagyobb nézettségű műsor élőszereplős, az Arcane a világ legnézettebb animációs streaming show-ja.

A legtöbb Netflix-műsor esetében egy adott évad minden epizódját ugyanazon a napon adják ki. Ezzel szemben az Arcane más módszert alkalmaz: a három epizódból álló csoportokat három héten keresztül heti rendszerességgel mutatják be. Ez az eljárás lehet a sorozat hatalmas sikerének egyik magyarázata, hiszen a nézők így nem tudták egy hétvége alatt kivégezni az egész évadot. Nem meglepő, hogy a készítők máris leszerződtek a második évadra.

Néhányan talán megdöbbennek azon, hogy az Arcane milyen hatalmas siker lett. Azonban már most minden idők egyik, ha nem a kritikusok által leginkább elismert videójáték-adaptációja. A legtöbb játék-alapú film és tévéműsor általában gyenge fogadtatásban részesül. A sorozat elsöprő sikere azonban újabb bizonyítéka annak, hogy ebből a közegből is lehet minőségi adaptációkat készíteni. A League of Legends nagy rajongótábora lehetővé teszi, hogy a fogyasztók tömegesen nézzék a tévéműsort. A sorozat továbbra is elérhető a Netflixen.

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu