A Dűne bevételei átlépték a 100 millió dollárt az USA-ban

MOZI HÍREK – A Dűne lett a legújabb film, amelyik 100 millió dollár fölött teljesítette a hazai pénztáraknál.

 

 

Kijelenthetjük, hogy 2021 sokkal jobb filmes év volt, mint 2020. A tíz legnagyobb bevételt hozó hazai film mindegyike átlépte a 100 millió dolláros bevételt a kasszáknál. A Dűne a legutóbbi mozi, amely csatlakozott ehhez a listához. A híres sci-fi a héten 100 millió dollárt hozott a hazai jegypénztáraknál. A filmet gyártó és forgalmazó Warner Bros. bizonyára igencsak örül a sikernek. Az erős nyitóhétvége után a stúdió zöld utat adott a Dűne folytatásának.

A rendező, Denis Villeneuve büszke lehet az újabb mérföldkőre, hiszen legújabb projektje immár anyagilag is az egyik legsikeresebb. Sokakat meglephetnek a számok, tekintve, hogy a könyv rajongói közül sokan úgy hitték, lehetetlen adaptálni a széles vászonra. A legtöbb kritikust és rajongót úgy tűnik, lenyűgözte a film, ennek köszönhető a többnyire pozitív közönség- és kritikai fogadtatás. Az amerikai számok azt mutatják, hogy olvasók és nem olvasók egyvelege egyaránt látta a filmet.

Villeneuve a TotalFilmnek adott interjúban beszélt a lehetséges folytatásról, ahol a következőket mondta:

„Az elmúlt évtizedekben azt hallottuk, hogy ezt a könyvet nem lehet adaptálni, és hogy ez egy lehetetlen feladat.”

„Azt hiszem, hogy a stúdió valahol a hátsó gondolataiban még mindig ezt gondolja! Szóval az első dolog az volt, hogy bebizonyítsuk, hogy létezhet egy gyönyörű, népszerű film, és azt hiszem, ezt be is bizonyítottam – a Warner Bros-nál és a Legendary-nél mindenki 100 százalékban a projekt mögött áll. Úgy érzik, hogy nagyon rosszul kellene teljesíteni a kasszáknál ahhoz, hogy ne legyen Dűne 2, mert szeretik a filmet. Büszkék rá, ezért azt akarják, hogy a film továbblépjen. És mégis csal a felét csinálták meg. Szóval, tudod, nagyon optimista vagyok.”

A rendező ezután a munkájáért érzett hálájáról beszélt, amikor azt mondta: „Épp most írom [a második részt], és úgy érzem magam, mintha újra nyolc éves lennék. Ez nagyon szokatlan számomra. Ez az első alkalom, amikor megtapasztalom, hogy nézem az egyik filmemet, és egy pillanatra mély hála, mély öröm tölt el, és azt mondom: >>Köszönöm az életnek, hogy megengedted, hogy ezt a filmet a vászonra vigyem!<< [nevet] Nem tudom, hogy mások mit gondolnak erről. De én? Denis Villeneuve 14 évesen. Köszönöm.”

A Dune: Part Two várhatóan 2023 októberében kerül a mozikba, a forgatás pedig jövő nyáron kezdődik. Bár valószínűleg még jó ideig nem jelentik be, nem kizárt, hogy a jövőben egy harmadik filmmel egészül ki a széria.

Forrás: 45secondes.fr

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu