Alec Baldwin: „Nem húztam meg a ravaszt!” – a sztár hosszú interjúban mesélt a Rust forgatásán történt tragédiáról

MOZI HÍREK – Alec Baldwin azt állítja, hogy nem húzta meg a ravaszt a fegyveren, amely megölte Halyna Hutchinst a Rust forgatásán, és ezt az állítását a rendezőasszisztens is alátámasztja.

 

 

A rendőrség még mindig nyomoz, hogy kiderítse, mi történt az Alec Baldwin főszereplésével készülő Rust című westernfilm forgatásán, ami Halyna Hutchins operatőr halálát okozta. A stáb egy olyan jelenetre készült, amelyben Baldwin karaktere lőfegyvert rántott, és a kamerára irányította. Nem teljesen világos, hogy mi történt ezután, de valahogy a fegyver leadott egy éles lövést, amely eltalálta Hutchinst és Joel Souza rendezőt is. Hutchinst helikopterrel szállították egy helyi kórházba, de az életét már nem tudták megmenteni, míg Souza sérüléseit ellátták, és nem sokkal később hazaengedték.

Alec Baldwin az ABC műsorvezetőjének, George Stephanopoulosnak adott hosszas új interjújában nyíltan beszélt a halálos balesetről. Könnyek között mesélte el, hogy mennyire szerették és csodálták Hutchinst mindazok, akik vele dolgoztak. A balesetről Baldwin elmondta a saját verzióját, miszerint valójában soha nem húzta meg a ravaszt a lőfegyveren, amelyet Dave Halls rendezőasszisztens adott át neki, és amelyet „hideg fegyverként” emlegetett. Az interjúban olvasható, hogyan részletezi a színész, mi történt a fegyver tényleges elsülésének pillanatában, azt állítva, hogy ez azért történt, mert elengedte a kakast, és csak azután irányította a fegyvert Hutchinsra, miután ő erre utasította.

„Ez egy teljesen véletlenszerű felvétel volt, egy olyan szög, ami talán egyáltalán nem is szerepelt volna a filmben. De folyton ezt csináltuk, és ezért azt mondtam neki: >>Most ebben a jelenetben én fogom felhúzni a fegyvert.<< Kérdeztem, >>”Akarod látni?<< És ő azt mondta: >>Igen.<< Szóval, fogtam a fegyvert, és elkezdtem felhúzni a kakast. Nem terveztem meghúzni a ravaszt. Azt kérdeztem: >>Látod ezt?<< >>Naná, csak fordítsd lefelé, és döntsd le egy kicsit így.<< Én meg felhúztam a fegyvert, és azt mondtam: >>Látod ezt? Látod ezt? Látod ezt?<<„

„Aztán elengedtem a kakast, és a pisztoly elsült. Ez volt az a pillanat, amikor a fegyver elsült.”

Azt az állítást, miszerint Alec Baldwin nem tartotta az ujját a ravaszon, Dave Halls rendezőasszisztens is megerősítette. Halls ügyvédje csütörtökön a Good Morning America című műsorban is nyilatkozott, és azt mondta, hogy Baldwin ujja „végig a ravaszvédőn kívül volt”, Halls pedig az első naptól kezdve ragaszkodott ahhoz, hogy szerinte ez egy „téves lövés” volt. Az ABC-nek adott interjújában Baldwin hozzátette, hogy csak közel egy órával később döbbent rá, hogy éles lövés lehetett a fegyverben. Azt állítja, hogy ez egy véletlen baleset volt, és nem szabotázs, ahogy azt a forgatás fegyvermesterének ügyvédje állította.

Baldwin is úgy tűnt, hogy egyetért Daniel testvérének nemrégiben tett megjegyzéseivel, miszerint a fegyverbiztonsági intézkedések a fegyverkészítőn és más lőfegyverekkel foglalkozó szakembereken múlnak, nem pedig a színészeken. Arra a kritikára, hogy producerként felelősséggel tartozik a filmért, Baldwin azt mondta, hogy ő egy „kreatív producer”, akinek a szerepe a tartalomra összpontosul, és nem ő hozta meg a forgatási döntéseket. Végső soron úgy érzi, hogy az a felelős, akit a rendőrség még nem nevezett meg, az, aki miatt éles lövedékek kerülhettek a forgatásra.

„Úgy érzem, hogy valaki felelős azért, ami történt, és nem tudom megmondani, hogy ki az, de azt tudom, hogy nem én vagyok az. Istenre esküszöm, ha úgy érezném, hogy én vagyok a felelős, már megöltem volna magam; ha úgy érezném, hogy én vagyok a felelős. Ezt nem könnyelműségből mondom.”

A teljes interjút Alec Baldwin: Unscripted címmel a Hulu oldalán lehet megtekinteni.

Forrás: ABC News

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu