Egy stábtag beperelte Alec Baldwint és más kollégáit a Rust balesete miatt

Alec Baldwint is megnevezték alperesként a Rust forgatási balesete miatt

 

A Rust című film világosító rendezője szerdán pert indított Alec Baldwin Halyna Hutchins operatőr halálos balesete és Joel Souza rendező sérülése miatt a western új-mexikói forgatásán, azt állítva, hogy a gondatlanság „súlyos érzelmi sérülést” okozott, amely örökké kísérteni fogja.

Serge Svetnoy a perben azt állította, hogy a golyó, amely megölte közeli barátját, Hutchinst, épphogy elkerülte, és ő tartotta a fejét, amikor meghalt. A Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróságon benyújtott kereset közel két tucat, a filmmel kapcsolatban álló alperest nevez meg, köztük Baldwint, aki egyben sztár és producer is volt; David Halls rendezőasszisztenst, aki Baldwinnak adta a fegyvert; és Hannah Gutierrez Reedet, aki a forgatáson a fegyverekért felelt. Ez az első ismert per a sok közül, amely az október 21-i lövöldözésből eredhet, amelyben Joel Souza, a Rust rendezője is megsérült. A per azzal vádolja a film producereit, hogy megszegték kötelezettségeiket azzal, hogy engedélyezték az éles lőszerek tárolását a forgatáson.

Gutierrez-Reed, a film 24 éves fegyverkészítője volt a fő felelős a lőfegyverekért és a lőszerekért. Múlt szerdán az ügyvédei ragaszkodtak ahhoz, hogy nem tudott arról, hogy éles lőszerek voltak a forgatáson, és hogy ügyfelét csak bűnbaknak állitják be Hutchins haláláért.

„Egyszerűen fogalmazva, nem volt ok arra, hogy egy valódi golyó legyen abban a 45-ös Colt revolverben, vagy hogy bárhol is jelen legyen a Rust forgatásán, és a revolverben lévő golyó jelenléte halálos veszélyt jelentett mindenkire, aki a közelében volt”, áll a perben, amely azt állítja, hogy nem„alkalmazták és betartották a forgatáson használt lőfegyverek biztonságos őrzésére és ellenőrzésére vonatkozó ipari szabványokat”. 

Svetnoy korábban beszélt az incidens okozta traumájáról, a Facebookon azt írta, hogy „a karjaimban tartottam, miközben haldoklott „és” véres volt a keze”. Megosztotta azt is, amit az utolsó fotónak nevezett Hutchinsról az új-mexikói forgatáson.

Forrrás: CNN

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu