A Square Enix játékok PC-n 70 dollárba kerülnek majd [VIDEO]

A Forspoken és a Final Fantasy 7 Remake is 70 dolláros árcédulával jelent meg a Steamen és az Epicen

 

 

Míg a next-gen konzolokra szánt játékok ára jellemzően 70 dollár, addig a PC-s játékok eddig elkerülték az áremelkedést. A logika itt az volt, hogy az új AAA játékok több mint egy évtizede 60 dolláros áron vannak, és mivel az új játékok előállítási ára egyre csak emelkedik, ezért szükség volt a next-gen játékok árának emelésére.

Legalábbis néhány vezérigazgatónak ez a logikája. Nem mindenki van meggyőződve arról, hogy a 70 dolláros árcédulát a játékközönség meg tudja emészteni. Tavaly, amikor az első next-gen játékok 70 dolláros árcédulával kezdtek megjelenni, a lépés kétségkívül ellentmondásos volt, és ma is az.

És most ez a vita elérte a PC-piacot is. A Square Enix a tegnap esti Game Awards-on jelentette be két játékának megjelenési dátumát. A Forspoken májusban, míg a Final Fantasy 7 Remake és az Integrade jövő héten érkezik PC-re az Epic Games Store-on keresztül. Nem sokkal a trailerek megjelenése után az Epic Games és a Steam oldalain megjelent a meglepő 70 dolláros árcédula.

A PC-s játékosok nem vették félvállról ezt az árat. A Redditen több poszt is megjelent, amelyekben kritizálták az áremelést, különösen a Final Fantasy 7 Remake esetében, amely játék már majdnem két éve megjelent, és először PS4-re érkezett 60 dolláros kikiáltási árral. Nem mellesleg egy évig Epic-exkluzív lesz, még azután is, hogy az elmúlt két évben már PlayStation-exkluzív volt.

„Rajtad áll, hogy mire költöd a pénzed” – írta egy PC-s játékos a Redditen, „de véleményem szerint ez a kiadó abszolút nem éri meg a pénzed”. Azt még nem tudni, hogy más PC-s játékgyártók is elkezdik-e 70 dolláros áron árazni a címeiket, a Square Enix azonban mindenképpen élen járni látszik. Meg kell várnunk, hogy ez egy olyan ár, amit PC játékosok hajlandóak elfogadni, jelenleg nem tűnnek túl boldognak.

Forrás: egames

 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu