Újabb stúdió a kínaiak markában: a Tencent felvásárolta a Turtle Rockot

A kínai techgigászok egyre inkább terjeszkednek a nyugaton, és most a Tencent egy komolyabb felvásárlást zárt le.

 

A Tencent és a NetEase az a két techcég, ami a játékiparban megvetette a lábát ilyen-olyan formában (felvásárlásokkal, befektetésekkel), és főleg a Tencentről hallani, hogy nyújtózkodik rendesen. Most is róluk van szó, ugyanis itt a közlemény az új zsákmányukról, a Slamfire-ről, ami önmagában szinte biztosan ismeretlenül hangzik. Ezért kifejtjük, hogy a Slamfire a Turtle Rock Studios anyacége…

Ezzel a két Left 4 Dead, az Evolve, illetve a Back 4 Blood fejlesztői a Tencenté lettek, de helyszínileg a kaliforniai Lake Forestben marad a központjuk, és az eddigi stúdióvezetők, Phil Robb és Chris Ashton (két társalapítóról van szó) sem fognak távozni. Ha már megemlítettük a Back 4 Bloodot, hozzátesszük, hogy a Tencent felvásárlása nem hat a játékra, hiszen ezt a Warner Bros. Games adta ki.

Steve Goldstein, a Turtle Rock Studios elnöke és általános menedzsere a sajtóközleményben azt írta, hogy alig várják, hogy a Tencent stúdiócsaládjához csatlakozzon „a teknőskő” team, ugyanis a kínai cég partnerei, nemzetközi elérése, a játékok mély ismerete, továbbá példátlan szintű támogatása révén olyan ambiciózus játékokat hozhat létre a stúdió, amiről ők mindig is álmodtak, és eközben megmarad az autonómiájuk, illetve független lelkületük. (Persze azért biztosan cenzúrázniuk kell gondolataikat… cserébe pedig szinte rögtön bejuthatnak a kínai játékpiacra.)

Eddie Chan, a Tencent Games nemzetközi stratégiai vezetője hozzátette, hogy ők nagy rajongói a Turtle Rock játékainak, főleg amiatt, mert kiválóan állnak hozzá a kooperatív online játékok megteremtéséhez, és ő is alig várja, hogy lássa, mit hoz össze a csapat a Tencent zászlaja alatt, és persze a kínai cég is izgatott, mert a stúdió jövőjében nekik is szerepük lesz.

Nem lenne meglepő, ha hirtelen valamilyen, kínai piacra szánt játéknak ülne neki ezek után a Turtle Rock.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu