Halálos lövöldözés a Diablo lootja miatt!

Sosem hittük volna, hogy a Blizzard egyik klasszikus IP-je, a Diablo olyan vitát kelt, aminek következtében valaki lelő valaki mást…

 

A The Columbian tudósított arról, hogy pénteken (december 17-én) a Washington államban levő Amboyból származó Joshua G. Spellman a Clark megyei felsőbíróságon másodfokú gyilkosság vádjával állt a bíró elé, ugyanis a 36 éves elkövető állítólag lelőtte a 34 éves Andrew Dickensont, akivel két és fél évtizede barátok voltak. Az indok: egy Diablo II-es összetűzés. Spellman a nyomozóknak azt mondta, hogy a páros, továbbá egy harmadik férfi ugyanazon a helyszínen, headsettel kommunikálva játszott a Blizzard játékával, és Dickson ideges lett, amikor egy másik játékos a lootból elvitt valamit, ami a csapatnak kellett volna.

A játék nem volt jelszóval védett, ami miatt Dickson elkezdett ordibálni, szidalmazni, és beszólni neki. Spellman szerint ez 3-5 percig tartott, és azt mondta Dicksonnak, hogy nyugodjon le, vagy lelövi. Erre elő is vette a számítógépe mellett tárolt fegyverét, majd a telken levő főépülethez ment (ugyanis Dickson és Spellman is kisebb házakban, de ugyanazon a telken élt). Dickson azt kérdezte Spellmantól, hogy miért éppen ott tartja lőfegyverét, mire ő azt válaszolta, hogy „miért ne? ez Amerika” (amire mi azt mondjuk, hogy ez tényleg eléggé amerikáner reakció…).

Spellman a házak között sétálva a levegőbe lőtt pisztolyával, majd utána belépett a főépületbe. Itt apjával szóba elegyedett, aztán Dickson is belépett az ajtón. Ekkor ő felhozta Spellman korábbi fenyegetését, közelíteni kezdett Spellman felé, mire ő pedig hátba lőtte Dicksont, akit kórházba szállítottak. A műtét ellenére is belehalt sérüléseibe. Luka Vitasovic, a vezető ügyészhelyettes Spellman letartóztatását kérte, s csak két millió dolláros (~600 millió forintos) óvadék ellenében helyeznék szabadlábra. Azzal indokolta ezt a kérését, mert egy látszólag jelentéktelen incidens miatt Dicksont lelőtte. Snider bíró 750 ezer dollárra (~225 millió forintra) csökkentette ezt, és 29-én lesz a vádemelés majd.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu