A Twitch 2021-ben 45 százalékkal növelte nézettségét a tavalyi évhez képest

A Twitch, korunk vezető streamingplatformja évről évre növeli népszerűségét, és ennek egyik fő oka a videójátékok népszerűségében keresendő.

 

 

Ahogy egy újabb évet zárunk, a játékok és a cégek adatainak áttekintése is időszerűvé vált, és ez alól a Twitch sem kivétel. A népszerű streamingplatform nagyszerű évet zárt 2021-ben: a nézettségi aránya 45%-kal nőtt 2020-hoz képest. Bár más területeken is használják, a videójátékok nagyban hozzájárulnak a Twitch növekvő népszerűségéhez.

A Twitch 2021-ben elérte a 24 milliárd órás nézettséget.

Az információ a GamesIndustry-nek (a Rainmaker.gg-n keresztül) köszönhetően vált ismertté, amely oldal arról híres, hogy számos internetes platformról gyűjt adatokat és információkat. Az oldal szerint a 2021-es összesített nézettség 24 milliárd kumulatív órának felel meg.

A platform legnépszerűbb játékai közül 3 meghaladta az 1 milliárd megtekintett órát, a saját csatornájukon belül: A Grand Theft Auto 5 2,1 milliárd kumulatív órával, a League of Legends 1,8 milliárd órával, a Fortnite pedig 1 milliárd óra elérésével.

Figyelemre méltó, hogy a Twitch 45%-os nézettségnövekedését nem csak a videójátékok révén érte el. Más streamek, például tévéműsorok, események és még a visszajátszási streamek is segítettek a platformnak az idei kimagasló eredmény elérésében.

Ez a streaming platform sokkal többet tesz lehetővé a puszta nézésnél, hiszen a nézők sokféle módon interakcióba léphetnek a streamerrel, amit egy olyan chat is bizonyít, amely 36 óra alatt fejezte be a Pokémon Crystal-t. Az olyan, évente egyszer megrendezésre kerülő események, mint a Worlds 2021, szintén hozzájárulnak a Twitch népszerűségének töretlen éves növekedéséhez.

Forrás: GamesIndustry

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu