A szórakoztató médiumok közötti határ elmosását tűzte ki célul következő játékával Kojima

Kojima Hideo valami nagyra készül a Kojima Productionsnél, de persze jobb az egészséges mértékű kétkedés, mert ki tudja, hogy végül mennyi is igaz a kijelentéséből.

 

Egy nagyobb japán publikáció, a Famitsu interjút készített a japán zsenivel, amiben megemlítette a következő projektjét. Ez már erősen készül, hiszen mostanában a japán stúdiónak nincsen elfoglaltsága a Death Strandinggel. Tavaly augusztusig ugyanis ez volt a megbízatás a Sony Interactive Entertainmenttől, akiknek mostanában ez a mániájuk, hogy a régebbi, PlayStation 4-re kiadott játékokból PlayStation 5-ös verziók készüljenek Director’s Cut (rendezői változat) alcímmel és több tartalommal; Kojimáék pedig ezt meg is valósították a Death Strandinggel.

Kojima a következő játékáról azt mondta, hogy nagy lesz, ráadásul egy új kihívással. A közeljövőben szerinte el fognak tűnni a határvonalak a szórakoztatóipar kategóriái között, és ő 2022-t arra szánná, hogy egy lépést tehessen előre a Kojima Productions, hogy a változó, eltérő médiumok és kifejezések között is helyt tudjon majd állni. Itt nagy eséllyel a filmekre is gondolhatott, ugyanis róla szinte mindenki ismeri, hogy nagy filmfogyasztónak nevezhető, és talán emiatt is volt a Metal Gear Solid későbbi részeiben több, eléggé hosszúnak nevezhető jelenet: ő maga is filmezne.

Egyszerre több dolgot is hallottunk a Kojima Productions háztájáról. Hallottunk olyan pletykákat, hogy a Death Stranding második részén tevékenykedik a stúdió. Olyasmi is felbukkant még talán 2020 tavasza során, hogy egy horrorjáték készülhet, ami akár a Silent Hilhez is kapcsolódik, ami azért is lenne felettébb érdekes, mert Kojima felügyelete alatt (még a Konaminál) készült a Silent Hills (ahol Norman Reedus szintén felbukkant főszereplőként, ezt a posztot később a Death Strandingben betöltötte), mielőtt a kiadó és a fejlesztő összeveszett volna.

Szóval a videojátékot ötvözheti a filmekkel, és mivel a Death Stranding is felhős technológiát alkalmazott, itt is lehet egyfajta közösségi faktor a játékmenetben. Persze mi is csak találgatunk.

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu