A Sony több PS4 konzolt gyárt idén, hogy enyhítse a PS5 hiányát

A Sony korrigálja a 2022-ben elkészülő egységek árát

 

 

A PS5 hiányossága jól ismert probléma, hiszen szinte a PS5 2020 novemberi megjelenése óta tart. A Sony azóta igyekezett javítani a termelésen, hogy nagyobb készletet kínáljon, de az ellátási lánc helyzete, a félvezetőhiány, a nagy kereslet és a viszonteladás tökéletes vihart teremtett a majdnem nulla rendelkezésre álláshoz.

A PS5-ből érezhetően kevés darab van, ezért a vállalat úgy döntött, hogy a helyzetet több PS4 készülék gyártásával enyhíti, amely még mindig aktív, és 2023 novemberében lesz tíz éves.

Kétségtelen, hogy a PS5 hiányára az ideális megoldás az lenne, ha több konzolt gyártanának, még akkor is, ha ez azt jelentené, hogy több pénzt kellene fizetni a gyártáshoz szükséges alkatrészekért, de még ez a lehetőség sem járható út, mert a Bloomberg szerint a chipek, és a PS5 gyártásához szükséges egyéb kritikus alkatrészek meglévő termelésének nagy része már kimerült.

Egyértelmű, hogy nincs pénz olyasmiért, ami nem is létezik, és ebben a helyzetben a Sony csak arra várhat, hogy újabb chip- és egyéb alkatrészszállítmányok álljanak rendelkezésre. Ennek tudatában könnyen feltételezhető, hogy a PS5-ös hiány valószínűleg csak az év későbbi szakaszában fog megoldódni.

Forrás: atomix

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu