Valve: a Steam Deck időben fog elindulni a vásárlók felé

Gabe Newellék egyszer már elhalasztották a hordozható Steam Deckjüket (és írtunk arról is, hogy mi lehet a valódi indok a csúszás mögött), de másodszor ez már nem fog bekövetkezni.

 

A Valve a Steamen írta egy közleményben boldog új évet kívánva, hogy a csapat visszatért a téli pihenőjéről, és most az összes cilinderük pörög a képletes motorban, azaz teljes erejükkel dolgozni kezdtek, és van is néhány információmorzsájuk számunkra. A legfontosabbnak azt tekintik, hogy a Steam Decket időben kezdjék kiszállítani a megrendelőknek, és ebbe a nemzetközi pandémia, az ellátási láncban felmerülő hiányosságok és a postázási, szállítási körülmények sem fogják a Valve-ot megállítani, így szerintük menetrendszerűen haladnak a február végén kezdődő kiszállítás felé.

Itt ki kell emelnünk valamit: nem fogja kapásból mindenki február végén, március elején, vagy a magyar posta felettébb pazar teljesítményét ismerve 2026 elején megkapni a Steam Decket, hanem először azoknak postázza ki a cég, akik az első rendelők között voltak. Az elérhetőségről itt érdemes tájékozódni, és érdemes is, ne nagyon zaklassuk feleslegesen a Valve-ot, ha mondjuk december elején tettük le a garast a masina mellett…

A Deck Verified jelzi amúgy azt, ha egy játék kifejezetten jól funkcionál a Steam Decken. A Portal 2 lett az első ilyen, ami érthető, hiszen házon belüli termékről van szó Valve-játék lévén… A programról a Valve írta, hogy lassan rengeteg Steam-játék rendelkezni fog ezzel a jelzővel. Négy fő kategóriában tesztelnek: input (=kezelhetőség), seamlessness (mennyire átmenettől független, azaz mekkora eltérés van a sima asztali PC-s játéktól), kijelző (felbontás támogatása pl.), illetve a rendszer támogatása. A Valve a fejlesztőknek lehetővé teszi a játékaik tesztelését, hogy a zöld, azaz a tökéletes pipát kapják értékelésként, és emiatt fejlesztői készletekből küldenek is ki rendesen. Egy újabb hullámnyi készletre bólintott a minap rá a Valve, és több százat küldtek ki decemberben (és itt még nincs vége).

Úgyhogy a Steam Deck halad a célvonal felé

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu