Menu

Valve: a Steam Deck időben fog elindulni a vásárlók felé

Gabe Newellék egyszer már elhalasztották a hordozható Steam Deckjüket (és írtunk arról is, hogy mi lehet a valódi indok a csúszás mögött), de másodszor ez már nem fog bekövetkezni.

 

A Valve a Steamen írta egy közleményben boldog új évet kívánva, hogy a csapat visszatért a téli pihenőjéről, és most az összes cilinderük pörög a képletes motorban, azaz teljes erejükkel dolgozni kezdtek, és van is néhány információmorzsájuk számunkra. A legfontosabbnak azt tekintik, hogy a Steam Decket időben kezdjék kiszállítani a megrendelőknek, és ebbe a nemzetközi pandémia, az ellátási láncban felmerülő hiányosságok és a postázási, szállítási körülmények sem fogják a Valve-ot megállítani, így szerintük menetrendszerűen haladnak a február végén kezdődő kiszállítás felé.

Itt ki kell emelnünk valamit: nem fogja kapásból mindenki február végén, március elején, vagy a magyar posta felettébb pazar teljesítményét ismerve 2026 elején megkapni a Steam Decket, hanem először azoknak postázza ki a cég, akik az első rendelők között voltak. Az elérhetőségről itt érdemes tájékozódni, és érdemes is, ne nagyon zaklassuk feleslegesen a Valve-ot, ha mondjuk december elején tettük le a garast a masina mellett…

A Deck Verified jelzi amúgy azt, ha egy játék kifejezetten jól funkcionál a Steam Decken. A Portal 2 lett az első ilyen, ami érthető, hiszen házon belüli termékről van szó Valve-játék lévén… A programról a Valve írta, hogy lassan rengeteg Steam-játék rendelkezni fog ezzel a jelzővel. Négy fő kategóriában tesztelnek: input (=kezelhetőség), seamlessness (mennyire átmenettől független, azaz mekkora eltérés van a sima asztali PC-s játéktól), kijelző (felbontás támogatása pl.), illetve a rendszer támogatása. A Valve a fejlesztőknek lehetővé teszi a játékaik tesztelését, hogy a zöld, azaz a tökéletes pipát kapják értékelésként, és emiatt fejlesztői készletekből küldenek is ki rendesen. Egy újabb hullámnyi készletre bólintott a minap rá a Valve, és több százat küldtek ki decemberben (és itt még nincs vége).

Úgyhogy a Steam Deck halad a célvonal felé

Forrás: WCCFTech

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu