A Sony tőzsdei részvényei zuhannak a Microsoft Activision Blizzard felvásárlását követően

A Sony részvényei 13%-ot zuhantak a Microsoft üzlete után

 

Még mindig másnaposak vagyunk a tegnapi naptól. A videojátékok világában soha nem látott üzletben a Microsoft bejelentette, hogy közel 70 milliárd dollárért megvásárolja az Activision Blizzardot. Az üzlet földrengésként rázta meg az iparágat, aminek hatására a korábban megfogyatkozott Activision az egekbe szökött a tőzsdén, egyes pontokon a 30%-ot is meghaladta a részvények árfolyamának emelkedése.

Logikus volt azonban, hogy ez a hír egyeseknek nagyon is előnyös, másoknak viszont hátrányos. A reflektorfényben a Sony állt, amely az év elejére csapást kapott a legnagyobb versenytársától a szektorban. A reakciók pedig gyorsak voltak, részvényei 13%-ot zuhantak a tőzsdén, miután a befektetők hideg zuhanyt kaptak.

A részvények árfolyama a hír megjelenése utáni első órában mintegy 10%-ot esett, és 12,79%-ra emelkedett.  Mint mondjuk, ez várható volt, és a részvényesek valószínűleg a PlayStation reakciójára várnak, hogy továbbra is támaszkodhassanak egy olyan stratégiára, amely eddig nagyon jól működik.

A Sonyval ellentétben a Nintendo a maga részéről továbbra is a buborékban van, és alig érintette a bejelentés. Mindössze enyhe, 0,22%-os esést halmozott fel, így úgy tűnik, hogy a Big N-nél nyugodtabbak a vizek, amelynek kapcsolata az Activision Blizzarddal már évek óta nem a legszorosabb, akár a konzolok korlátai, akár az a döntés miatt, hogy alig adnak ki videojátékokat rájuk.

A Microsoft és az Activision Blizzard egyesülése úgy felkavarta a darázsfészket, mint még soha. Számos jól ismert monda és ikonikus franchise mostantól az Xbox része lesz, amint az üzlet 2023 körül lezárul. Hogy a korábban az Activision által kiadott játékok továbbra is utat törnek-e maguknak más konzolokra, egyelőre rejtély, így meg kell várnunk, hogy az Xbox milyen irányba akar elindulni.

Forrás: news

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu