Javul a Nintendo 64 emulációja a Nintendo Switch Online-on? [VIDEO]

A Nintendo Switch Online szolgáltatás magasabb kategóriájában található N64-es játékok emulációja lassan javulni kezd.

 

A Nintendo Switch Online Expansion Pack kategóriája októberben indult el (így lehet például SEGA Mega Drive játékokhoz is hozzáférni a Nintendo 64-es címeken túl), és nem volt kitörően pozitív a fogadtatás: az N64-es játékok emulációja nem volt a legjobb, és nem lehetett például a gombkiosztáson sem módosítani. Van, ahol a hang van lemaradásban, a The Legend of Zelda: Ocarina of Time esetében a bekezdés alatt látható összevetésen láthatjuk, hogy a Switchen a köd kezelése felettébb gyenge.

Novemberben Doug Bowser, a Nintendo amerikai elnöke szokatlan módon nyilvánosan kimondta, hogy a Nintendo Switch Online N64-es emulációjával kapcsolatos kritikáit nagyon is komolyan veszik. És azóta eltelt két hónap, és megjelent a Banjo-Kazooie a játéklistában. De nem csak ez történt a háttérben, ugyanis úgy tűnik, hogy a nagy N mintha tényleg jól vette volna a képletes pofont, mert az emuláció lassan elindult a jó irányba. Például az Ocarina of Time-ban a víz minősége már nem csapnivaló, de a köd talán még hiányzik.

LuigiBlood, egy adatbányász szerint a japán cég nem módosította a játék ROM fájljait, ami a konzol emulátorának javítására utaló jel lehet. De tényleg messze még az alagút vége: a Yoshi’s Story, a Paper Mario, illetve a Dr. Mario 64 grafikailag eléggé hibázik. A Controller Pak nincsen támogatva (azaz a memóriakártya nem funkcionál…), de jelenleg felhasználói szempontból nincs aktivizálva, habár ott van a kódban.

A Nintendo 64-es játékkönyvtár húsz további címmel bővülhet, így legalább 38 játék lehet ott a Nintendo Switch Online-on, írja MondoMega, és ezzel 17-tel több N64-es cím lenne ott mint a Wii és a Wii U Virtual Console-ján…

Úgyhogy a Nintendo lassan, de tényleg nagyon lassan gurul a megfelelő minőség felé, ám azért nem árt feltenni a kérdést: vajon miért nem vártak még egy keveset a szolgáltatás elindításával?

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu