Az Xbox alkotóját majdnem kirúgták, miután a játékot a maszturbáláshoz hasonlította

Úgy tűnik, az Xbox-guru kijelentése nem tetszett Bill Gatesnek és a Microsoft más magas rangú vezetőinek. Blackley elmondása szerint majdnem kirúgták az idézet miatt.

 

 

Még 2001-ben az eredeti Xbox konzol egyik fő alkotója, Seamus Blackley a játékot a maszturbáláshoz hasonlította. Fogalmazzunk úgy: nem aratott vele osztatlan sikert. Nemrég a Twitteren valaki rámutatott a Bloomberg újságírójától, Dina Basstól származó idézetre, amely így szólt: „A játék olyan, mint a maszturbálás. Mindenki csinálja, csak senki nem akar róla beszélni.” A nő válaszolt az illetőnek a Twitteren, és elmagyarázta, hogy a Microsoft-konzol atyjának is gyakran nevezett Seamus Blackey-nek kell hitelt adnia, aki eredetileg ezt az idézetet mondta, még 2001-ben. Erre a tweetre válaszul Blackley kifejtette, hogy majdnem kirúgták ezért az idézetért.

Blackley 2001-ben, néhány héttel az Xbox megjelenése előtt adott interjút. És az interjúban mondta a hírhedt idézetet:

„A játék olyan, mint a maszturbáció. Mindenki csinálja, csak senki nem akar róla beszélni”

Blackley elmagyarázta, hogy elsősorban azért került ekkora bajba, mert az idézet az East Side Journalban landolt. „A [Microsoft] vezetőinek néhány konzervatív házastársa elolvasta” – mesélte Blackley – „És engem beidéztek a 4-es épületbe, mondhatni.”

Ahogy azt a Gamespot kiszúrta, nem ez az első alkalom, hogy Blackley viccelődik a hírhedt idézettel. 2019-ben megmagyarázta, miért mondta azt.

„Ez egy érv volt az online többjátékos [játék] mellett, amiben az Xbox úttörő volt” – mondta Blackley. A kontextus azonban nem számított. Úgy tűnik, Bill Gates és Steve Ballmer „NAGYON felháborodott” az idézet miatt.

Természetesen Blackley-t nem rúgták ki, és segített a Microsoftnak sikeresen piacra dobni az eredeti konzolt, és bár az a kezdeti konzol közel sem teljesített olyan jól, mint a PS2, a későbbi gépek sokkal sikeresebbek lettek. Mostanra a Microsoft kapcsolódó részlege olyan nagyra nőtt, hogy simán felvásárol Bethesda, sőt – mint a napokban láthattuk – az Activision-méretű cégeket, hogy táplálja a rendkívül népszerű Netflix-szerű szolgáltatását, a Game Pass-t.

Forrás: News.Spain-24

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu