A Sony Santa Monica forgatókönyvírója szexizmussal és rasszizmussal vádolja a Tencentet

Alanah Pearce pletykákat oszt meg arról, hogy a Tencent állítólag azt kérte, hogy ne legyenek feketék egy filmjében

 

Ismét ellentmondások kavarognak a Tencent Games körül. Alanah Pearce, aki jelenleg a Sony Santa Monica stúdióban dolgozó író és játékriporter, szexizmussal és rasszizmussal vádolta meg a kínai konglomerátumot, és elmondta, hogyan jutottak el hozzá a pletykák arról, hogy a cég nem megfelelő kéréseket fogalmazott meg egy filmmel kapcsolatban.

A The Gamer által felkapott The Serfs on Twitch interjúban Pearce a Tencent politikája ellen zúdul, és egy játékfilmes projekt példáját hozza fel, amelyről hallott. Állítólag az ázsiai óriás egy olyan történetet akart elmesélni, amelyben nincsenek feketék, és a nőknek nagyobb melleik vannak.

Ezeket az irányelveket nemcsak a filmekben, hanem a világos bőrű karaktereket és nagy mellű nőket tartalmazó videojátékokban is alkalmaznák. Az ausztrál újságíró nem akart bővebb részleteket mondani a kérdésről, és konkrét címeket sem akart idézni, félve a holding esetleges panaszától: „ezek csak pletykák, amiket hallottam, nem tudom, hogy igazak-e”.

Az újságíró ezeket a kijelentéseket a Microsoft Activision Blizzard felvásárlásával összefüggésben tette, kifejtve, hogy a közvéleménynek inkább a Tencent növekvő vezető pozíciója miatt kellene aggódnia, mint az Xbox anyavállalat miatt.

Az elmúlt hónapokban a holding több részvényügyletet is zöld utat adott a Sumo Digital és a Yager Development számára, hogy csak két felvásárlást említsünk, amelyek csatlakoznak a konglomerátum egyéb többségi vagy kisebbségi részesedéseihez a Riot Gamesben, az Epic Gamesben és másokban. A Tencent így igyekszik tovább növelni a videojátékokból származó bevételek terén a világ első számú vállalataként elfoglalt pozícióját.

Forrás: gamereactor

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu