Vanguard: megállapodást kötött a Remedy Entertainment a Tencenttel!

A kínai techgigász az ázsiai régióban néhány országban kiadói szerepet tölt be (és lokalizál), továbbá a mobilos verzióért is felelős lesz.

 

A finn cég a weboldalán közölte, hogy a kínaiakkal kötött megállapodás értelmében a Remedy Entertainment free-to-play (F2P) kooperatív lövöldözős játéka, a Vanguard nemzetközi megjelenésnek örülhet. A Remedy lesz a fejlesztő és a kiadó mindenhol, kivéve több ázsiai országot, ahol a Tencent veszi át a kiadói szerepet, és a lefordítást is bevállalja (így pl. Kínában is meg fog jelenni). Tero Virtala, a Remedy vezérigazgatója a sajtóközleményben azt írta, hogy a konzolokra és PC-re készülő Vanguard lesz a cég első próbálkozása a játék-mint-szolgáltatás (GaaS, games-as-a-service) modellben, amiért a F2P-profi csapatuk felel.

Valami újat és izgalmasat készítenek a co-op multiplayer fronton, kiaknázva a Remedy erős pontjait. Kiterjesztik a képességeiket, hogy az önkiadás is megvalósulhasson, és Virtala serint ez a cég evolúciójában a következő lépés. Hosszú távú partneri kapcsolatot teremtettek a Tencenttel, és magabiztosan mondhatja, hogy a Vanguard ambíciózus terveinek támogatásában a kínai cég remek választás. A Vanguard egy nemzetközi lehetőség, és a Tencent ebben támogathatja a finneket az ázsiai és a mobilos piacokon.

A Vanguard a hivatalos közlemény szerint a Remedy IP-je, ami kombinálni fogja a történetmesélési tapasztalatát és akciós játékmenetét egy immerzív, többjátékos élménnyel. Unreal Engine-nel (UE5?) készül konzolokra és PC-re. Jelenleg koncepciós fázisában van, és egy tipikus Remedy AAA-játék költségvetésével rendelkezik a megjelenés utáni első évig számolva. A fejlesztést a Remedy és a tencent közönségesen finanszírozza, és a működetési költségekért régiótól függően egyikük lesz a felelős, de a fejlesztési költségek behozatala után osztozni fog a két cég a jövedelmen, függetlenül a régiótól. A mobilos verzió létrehozásáért és annak költségeiért egyedül a Tencent a felelős, de megállapodás született a Remedy-vel a jövedelemfelosztásról itt is.

A kínai cégek terjeszkedése megállíthatatlan (a többes szám jogos: a másik nagyágyú a NetEase).

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu