Véghajrázik az Electronic Arts a Star Wars-licenccel?

A pletykák szerint már csak három Star Wars játék fog az Electronic Artstól érkezni, és utána mással foglalkozik majd Andrew Wilson cége…

 

Kezdjük a hivatalos részletekkel: az Electronic Arts és a LucasFilm Games a kiadó weboldalán közölte, hogy a Respawn Entertainment nyakába tették a Star Wars-igát, ugyanis tőlük nem kevesebb mint három játék fog megjelenni ebben az IP-ben. Eddig egyre gyanakodtunk, és az ott is van a hármasban, de azért ez komoly meglepetésnek hangzik.

Az első játék a Star Wars Jedi-sorozatban a folytatás lesz. Azaz: a Star Wars Jedi: Fallen Order (ami egyjátékos, DLC-mentes cím volt, és annyira jól fogyott, hogy az Electronic Artsot is meglepte) második része készül. Rendezője Stig Asmussen lesz, és műfajában megmarad akció-kalandnak. Aztán lesz egy belső nézetes lövöldözős játék (azaz FPS) is. Ezt a projektet Peter Hirschmann, a Respawn egyik rendezője vezeti. (Ő nem rossz választás: a PS1-re 1999-ben kiadott Medal of Honornak a producere volt.)

A harmadik bejelentés már komoly meglepetésnek tűnik. Egy stratégiai játék a Star Wars-univerzumban? Ezt viszont a Respawn nem egyedül fejleszti, hiszen partnert kapott a frissen létrehozott (és általunk is bemutatott) Bit Reactor személyében. Ezt a csapatot Greg Foertsch vezeti, és az ő csapata lesz a felelős a fejlesztésért, míg a Respawn a produceri munkálatokat végzi el. (Mivel Foertsch nyíltan a körökre osztott stratégiai játékok aranykorát szeretné elhozni, komoly eredmény kerekedhet ki ebből.) Célplatformok, megjelenési időszakok egyik esetben sem lettek közölve.

És most a pletyka a VentureBeat jóvoltából. A site szerint miután ez a három Star Wars-játék elkészül, az Electronic Arts leteszi a lantot, ugyanis a tavaly feltámasztott LucasFilm Gamesnek mondhatni az első lépése volt, hogy az EA-től elveszi a licensz exkluzivitását. (Emiatt is készül például a Ubisoft/Massive Entertainment párosnál a The Division 3 helyett egy SW-projekt…) Ez pedig két dolgot jelent: a Star Wars Jedi, sőt, a Star Wars: Battlefront sem kap harmadik részt. A DICE tehát a Battlefielddel kell, hogy foglalkozzon (és ennek főnöke pedig épp… kicsi a világ, a Respawntól Vince Zampella lett).

Úgyhogy a Disney-Electronic Arts megállapodás nemsokára utolsó termékeit fogja elhozni.

Forrás: Gematsu, PSU

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu