Ítélet született a Ubisoft Singapore zaklatási ügyében

A kérdéses Ubisoft-irodából munkahelyi zaklatásról, diszkriminációról és fizetésbeli egyenlőtlenségekről érkeztek jelentések.

 

 

Aki mostanában nem követte nyomon a híreket, az valószínűleg a Ubisoft Singapore-t onnan ismeri, hogy ők fejlesztették a Skull & Bones-t, a kalózos hack and slash játékot, amely nagyon nehezen akar elkészülni. Az elmúlt hónapokban azonban a Ubisoft ellen nyomozás indult a cégen belüli zaklatási ügyek miatt, a vizsgálat során pedig a Ubisoft Singapore került reflektorfénybe.

A több mint 500 embert foglalkoztató Ubisoft-leányvállalatból zaklatásról, diszkriminációról és nemek közötti bérkülönbségekről érkeztek jelentések, ami miatt a TAFEP (The Tripartite Alliance For Fair And Progressive Employment Practices) vizsgálatot indított.

Arra a következtetésre jutottak, hogy az iroda jól járt el a vádak kezelése során.

A történtek alapos elemzése után, ahogy az IGN is beszámol róla, a vizsgálat lezárult, és ítéletet hoztak. Az ítélet kedvező a vállalat számára, mivel arra a következtetésre jutott, hogy a Ubisoft Singapore megfelelően járt el a különböző panaszok kezelése során, mivel strukturált rendszerrel rendelkezik a visszaélésekkel kapcsolatos bejelentések kezelésére. A TAFEP szerint a zaklatásra és a diszkriminációra vonatkozó panaszokat megfelelően kezelték, a bérkülönbségekkel kapcsolatban pedig kijelentik, hogy azok a teljesítményen, a tapasztalaton vagy a szolgálati időn alapulnak.

„A Ubisoft Singapore-nál a legjobb gyakorlatokat alkalmazzuk, hogy biztonságos, tiszteletteljes, befogadó és méltányos munkahelyet biztosítsunk csapatunk minden tagja számára” – mondta Darryl Long, a stúdió egyik igazgatója. „Továbbra is arra törekszünk, hogy példamutató vállalat legyünk Szingapúrban, amely a legjobb tehetségeket vonzza és tartja meg, és hihetetlen játékokat hoz létre, amelyek gazdagítják a játékosok életét.”

Ne feledjük, hogy a Skull & Bones-ról évek óta gyakorlatilag nem hallottunk, és csak remélni tudjuk, hogy megéri majd várni rá. Meglátjuk, hogy ez valóban így van-e, mert a legutóbbi fejlesztési hírek nem túl biztatóak, a játék társrendezője és vezető dizájnere ugyanis a divízió igazgatójának korábbi kirúgása után szintén elhagyta a cég hajóját.

Forrás: IGN

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu