Gene Hackman 92 éves – Rajongói hatalmas lelkesedéssel köszöntötték a Twitteren

MOZI HÍREK – Az Oscar-díjas Gene Hackman 2004 óta nem vállalt szerepet, de a rajongói tömegesen köszöntötték fel 92. születésnapján.

 

 

A rajongók Gene Hackman 92. születésnapját ünneplik, hiszen élő legendának számít Hollywoodban. Hackman, aki 2004-ben vonult vissza a pályáról, a legidősebb ma is élő Oscar-díjas színész. A díjat ráadásul relatíve fiatalon, az 1971-es Francia kapcsolat című filmben Jimmy „Popeye” Doyle szerepéért kapta; később pedig az 1992-es Nincs bocsánatban Bill Daggett szerepéért a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat nyerte el. Hackmant jelölték még a Bonnie és Clyde, a Sohasem énekeltem az apámnak és a Lángoló Mississippi című filmekért.

Persze rajongói nem csupán a díjnyertes alakításai okán őriznek szép emlékeket Hackman munkásságáról.

Az 1978-as Superman filmben Christopher Reeves ellenfeleként a szupergonosz Lex Luthor alakította meggyőzően, majd a film folytatásában is visszatért. Néhány más elismert szerepe közé tartozik a Poszeidon katasztrófa, A híd túl messze van, A cég, A közellenség, A cserecsapat (oké, ezt Keanu Reeves miatt is szeretjük), illetve a Tenenbaum, a háziátok – de a listát még hosszasan folytathatnánk.

„Boldog születésnapot Gene Hackman, egy tehetséges színészgép! Imádtam őt Buck Barrow-ként a Bonnie és Clyde-ban, fantasztikus volt Popeye Doyle nyomozóként A francia kapcsolatban, a megfigyelési szakértő Harry Caulként A magánbeszélgetésben, és a legjobb a kiégett Harry Moseby nyomozóként A döntés éjszakájában” – írja egy rajongó.

Egy másik rajongó azt írja: „Boldog 92. születésnapot a gyönyörű és tehetséges Gene Hackmannek. A francia kapcsolat az egyik kedvenc filmem, és A legjobb dobás és, igen, a Poszeidon katasztrófa is ott van az élmezőnyben.”

„Boldog születésnapot Gene Hackmannek” – áll egy harmadik tweetben. „92 éves! Kisgyerekkorom óta az egyik kedvenc színészem. Mindig is imádtam őt. Hihetetlen színész.”

Hihetetlen karrier után Gene Hackman 2004-ben, Ray Romano oldalán Az elnök emberére talál című politikai szatírában játszott utoljára főszerepett. Nem sokkal később bejelentette, hogy befejezte a színészetet, és új szerelmet talált a regényírásban. Bár már nem színészkedik, Hackman 2016-ban a The Unknown Flag Raiser of Iwo Jima és 2017-ben a We, The Marines című tengerészgyalogos dokumentumfilmek narrátora volt.

Boldog 92. születésnapot, Gene Hackman!

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu