„Houston, baj van!”: a Moonfall komoly bukás, 700 000 dollárt hozott a nyitóestén

MOZI HÍREK – Roland Emmerich új katasztrófafilmje, a Moonfall úgy tűnik, nem az Apollo 11, hanem az Apollo 13 babérjaira tör, már ami a sikerességet illeti.

 

 

Kissé ironikusnak tűnik, hogy Roland Emmerich katasztrófaeposzából, a Moonfallból úgy tűnik, epikus katasztrófa lesz, mivel a nézők körében egyelőre nem sikerült gravitációs vonzerőt kialakítania. A film csütörtökön mintegy 2300 helyszínen nyitott az Egyesült Államokban, de csak 700 ezer dollárt tudott behozni, amivel jócskán lemaradt a figyelemfelkeltő rivális, a Jackass Forever mögött, amely több mint kétszeres bevétellel, 1,65 millió dollárral nyitott. Mivel a kritikák nem voltak túl kedvesek a Függetlenség napja rendezőjének, Emmerichnek a legújabb filmjével szemben, a bevételi adatok minden bizonnyal a hétvége folyamán tovább csökkennek.

Néhány napja Emmerich azt nyilatkozta, hogy a Marvel és a Star Wars franchise-ok tönkreteszik az iparágat, és megnehezítik a sikeres katasztrófafilmek készítését. Kicsit olyan, mintha csak ürügyet keresett volna arra, ami most történik.

Amellett, hogy a premier estéjén egy olyan film verte meg, amely lényegében egy csapat tinédzser által végrehajtott mutatványsorozat, akik férfitestben próbálják magukat vicces és észvesztően ostoba módon megsebesíteni, a Moonfall a Jackass csapatától még a kritikák terén is kikapott.

A Jackass Forever jelenleg 86%-os frissességi értéken áll a Rotten Tomatoes-on, ami egy ponton a 90%-os tartomány közepén tetőzött, és a film az előrejelzések szerint akár 18 millió dollárt is elérheti a hétvégén, ami elég lenne ahhoz, hogy a Pókember: Nincs hazaút című filmtől elvegye a toplisták első helyét. Ami viszont a Moonfallt illeti, jelenleg 40%-os támogatottsággal és 9 és 14 millió dollár közötti hétvégi előrejelzéssel áll, elég távol attól, amit egy 146 millió dolláros költségvetésű film szeretne látni a nyitóhétvégéjén.

A Moonfall kritikái kemények – a Rotten Tomatoes konszenzusa szerint: „Hogy a Moonfall annyira rossz-e, hogy az már jó, vagy egyszerűen csak rossz, az a B-film-tűrőképességed függvénye – de akárhogy is, ez egy Emmerich-féle katasztróf-thriller ízig-vérig.”

Figyelembe véve a film költségvetését, amely egyszerre vetekszik sok Marvel-mozial és mega méretű a Jackass Forever szánalmas 10 millió dolláros költségvetéséhez képest, valamint az olyan sztárok neveit, mint Halle Berry, Donald Sutherland és Patrick Wilson, nehéz megérteni, hogy a film a legtöbb kritikusnál, illetve úgy tűnik, a közönségnél is megbukott.

Az általános vélekedés alapján úgy tűnik, hogy bármennyire is állítja Roland Emmerich rendező, hogy a Moonfallhoz hasonló katasztrófafilmek szenvednek a Marvel-, DC- és Star Wars-filmek látványvilága miatt, legújabb filmje egyszerűen csak egy nagyon rossz, klisés és ötlettelen mozinak tűnik. Ez több mint ironikus, tekintve, hogy Emmerich fő kifogása a nagy franchise-okkal szemben az, hogy „semmi eredetit nem kínálnak.”

Ahogy a bölcs amerikaiak mondják: óvatosan baseballozz, ha üvegházban laksz!

Forrás: SerieStation

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu