Újabb szexuális zaklatás és diszkrimináció miatti per az Activision Blizzard ellen!

Egyre kínosabb a helyzet: az Activision Blizzardot még az ág is húzza…

 

A Bloomberg Law tudósított arról, hogy Lisa Bloom, egy ügyvéd a Los Angeles megyei legfelsőbb bíróságon benyújtotta a keresetet az Activision Blizzard ellen. Bloom egy neve elhallgatását kérő, jelenlegi alkalmazottat képvisel, akit Jane Doe-nak neveztek (ez olyan kitalált név, mint magyarul a Gipsz Jakab). A kereset szerint szexista, zaklatásra és diszkriminációra építő, a férfiakat előnybe hozó munkakultúra alakult ki a kiadónál, és Bobby Kotick, a Activision Blizzard vezérigazgatója alatt 700 ilyen eset történt.

Doe 2017-ben csatlakozott a kiadó informatikai részlegéhez vezető adminisztrációs asszisztensként, és azt állítja, hogy gyakran nyomást gyakoroltak rá, hogy alkoholt igyon, és hogy aljas játékokban vegyen részt. A női alkalmazottak gyakran kaptak szexuális megjegyzéseket, és a férfi kollégák nem féltek tapogatózni, ha sok alkohol volt az irodában (és ez rendszeres volt, állítja Doe). Doe felettesei szerint a túlzott alkoholfogyasztás és a szexuális próbálkozások csak azért voltak, mert „próbáltak kedvesek és barátságosak lenni vele”…

Doe azt is állítja, hogy azt mondták neki, hogy ne beszéljen aggodalmairól, mert az sértené a kiadó hírnevét.

Persze, hogy Doe is azt állítja, hogy ne beszéljen a panaszairól, mert ez káros lenne a kiadó reputációjának. Próbált többször is egy másik részlegre átmenni egy új pozícióba, de (miután J. Allen Bracknek, a Blizzard korábbi elnökének elpanaszolta, hogy mi a helyzet) végül egy alacsonyabb státuszú ajánlatot kapott, ami ráadásul jelentősen alacsonyabb fizetést jelentett számára. Tehát ez volt mondhatni a vezetőség büntetése…

Doe novemberben egy magasabb beosztású asszisztensi pozícióra pályázott, de végül elutasították, miután a cégen belüli élményekről decemberben egy sajtókonferencián beszélt. Ezért több bírósági végzést is kér, beleértve egy rotációs HR-osztály létrehozását az összeférhetetlenség leküzdésére, valamint Kotick elbocsátását.

És gyülekeznek a felhők a kiadó feje fölött…

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu