Késik a Zelda: Breath of the Wild 2, esnek a Nintendo részvényei

A Zelda: Breath of the Wild folytatását idénre vártuk, azonban úgy tűnik, hogy csak 2023-ban próbálhatjuk ki.

 

Még csak a hét felénél járunk, de máris érkezett néhány jelentős hír a játékipart illetően. Kedden jelentették be a Sony új PS Plus-ját, és a Nintendo sem akart kimaradni az aznapi hírekből, így egy szomorú hírrel álltak elénk: egy évet csúszni fog a Zelda: Breath of the Wild 2.

Bár eredetileg még idénre tűzték ki a megjelenési dátumot, a The Legend of Zelda: Breath of the Wild folytatásának megjelenésére még várni kell, ugyanis azt most kitolták 2023-ra. A fejlesztőcsapat fő indoklásként azt hozta fel, hogy néhány nagyon jó ötletet még nem sikerült megvalósítani, de a döntés a cégnek is fáj.

A Reuters jelentése szerint a Nintendo részvényeinek értéke 6%-ot esett a tokiói tőzsdén, amit úgy tűnik, hogy a Breath of the Wild 2 késése okozott. A vállalat az év eddigi részében 25 százalékos nyereséget ért el, de ez az esemény véget vetett a felfutásnak.

Ennek ellenére a Nintendo mind a tőzsdén, mind a hardver- és szoftvereladások tekintetében továbbra is stabil. Érdemes megjegyezni, hogy 2022-re még mindig vannak nagy megjelenések, mint például a Splatoon 3 és a Bayonetta 3. Alig egy hete pedig kijött Nintendo Switchre a Kirby and the Forgotten Land.

Forrás: The Verge

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu