Ál-falak mindenütt! Az Elden Ring után újabb játékban találkozhatunk velük – de mit rejtenek?

Egy játékos fedezte fel ezt az easter egg-et Tiny Tina’s Wonderlandsben, amely az Elden Ringben és más FromSoftware játékokban található rejtett, álca-falakra utal.

 

 

Úgy tűnik, az Elden Ring árnyéka messzire elér: most éppen a Borderlands 3 önálló kiegészítőjének tekinthető Tiny Tina’s Wonderlands fejlesztői mutatták meg, mennyire kedvelik a FromSoftware játékait.

A Tiny Tina’s Wonderlands teljes mértékben magáévá teszi az RPG műfajt és annak trópusait. A játékosok különböző varázslatokat használhatnak, amelyek kárt okozhatnak, gyógyíthatják a felhasználót, vagy hasznosak lehetnek a tömegek irányításában, és még egy overworld is van benne, kiegészítve egy véletlenszerű találkozási rendszerrel, amikor a magas fűben sétálsz. A Borderlands 2 DLC Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep számos más játékra hivatkozott, és a Tiny Tina’s Wonderlands sem különbözik ettől. Most a játékosok találtak egy utalást a FromSoftware több játékában is megtalálható illuzórikus falakra.

Mike Mahardy a Polygontól felfedezett egy rejtett falat a Tiny Tina’s Wonderlandsben egy katedrális alján, amely az Elden Ringben találhatóakra emlékeztet.

 

 

 

 

A fal mellett egy közelharci promptra bukkan, aminek hatására a fal eltűnik, és egy Lucky Dice (szerencsekocka) kerül elő. Több Lucky Dice van szétszórva a világban, és a felhasználó által dobott számtól függően adnak zsákmányt. A játékosok csak Brighthoofban, amely a játék központi csomópontjaként működik, 20 Lucky Dice-t találhatnak.

Úgy tűnik, hogy a rejtett falak sokkal nyilvánvalóbbak a Tiny Tina’s Wonderlandsben, mivel a játékosok egy halk hangot is hallhatnak a fal mögül. A FromSoftware játékaiban a hasonló rejtett falak általában egy titkos átjárót fednek fel, amely értékes tárgyakhoz, rövidítésekhez vagy a szint különböző részeihez vezet. Az Elden Ringben valószínűleg több rejtett fal van, mint az összes többi játékban, és egész pályákat terveztek erre a mechanikára. Az Elden Ring legismertebb rejtett falát a játékosoknak 50-szer kellett eltalálniuk, mielőtt eltűnt volna, de úgy tűnik, hogy ez inkább egy fejlesztési mulasztás, mert nem rejt annyira mély titkokat, ami indokolná az erőfeszítés mértékét.

A Tiny Tina’s Wonderlands tele van utalásokkal számos más RPG-re, köztük a The Witcher-sorozatra. Az egyik ilyen, „The Ditcher” néven ismert küldetés során a játékosok Gerritt of Trivia-val indulnak útnak, hogy megöljék egy gonosz szellem halandó testét. A Tiny Tina’s Wonderlands a Doomra és az Indiana Jonesra is utal, és a játékosok az elkövetkező hetekben még több húsvéti tojást fognak felfedezni, ahogy több időt töltenek a játékkal.

Forrás: Polygon

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu