Itt az Evil Dead eredeti befejezése kilenc év után

MOZI HÍREK – A 2013-as Evil Dead reboot rendezője Twitter-fiókján osztott meg egy klipet, amiről kiderült, hogy a film eredeti befejezése koránt sem olyan optimista, mint a végső verzió.

 

Amikor 2013-ban elkészült az ikonikus horrorfilm, A gonosz halott rebootja, az alkotók úgy döntöttek, hogy végleges befejezést adnak a filmnek, és megmentik a főszereplőt a halálos rémálmától. Az eredeti terv azonban nem ez volt. Fede Alvarez a Twitter-fiókján osztott meg egy rövid videót az eredeti befejezésről, amelyen az erdő mélyén álló házikó látható, a kamera pedig Jane Levy sikoltozó karakterére zoomol.

 

 

Alvarez azt is megosztotta, hogy miért vágta ki az utolsó jelenetet és cserélte le egy kissé vidámabbra. Sam Raimi, az eredeti film alkotója azt mondta a rendezőnek, hogy a főhősnő nem érdemel ilyen brutális befejezést mindazok után, amin keresztülment; engedjék szabadon távozni a rémálomból. Alvarez ezért átírta a jelenetet, az eredeti klipet viszont most megosztotta Twitter fiókján az Evil Dead 9. évfordulója alkalmából.

Az eredeti film a legtöbb horrorfilmhez hasonlóan számos vágáson és betiltáson ment keresztül; az Evil Dead-trilógia azonban mégis a popkultúra szerves részévé vált. Az 1992-es harmadik rész után a rajongóknak egészen 2013-ig kellett várniuk arra, hogy az ikonikus főhős, Ash Williams visszatérjen az Evil Dead elátkozott világába, még ha csak egy rövidebb cameo erejéig is. Később az Ash Vs Evil Dead című sorozatban is feltűnt, de a sorozatot 2018-ban törölték.

2013-ban még nem volt nyilvánvaló, hogy az új Gonosz halott film sikeres lesz-e vagy sem, hiszen egy, azt eredetit meglehetősen szorosan követő rebootról volt szó. Az új film azonban elég nagy siker lett, és a 17 millió dolláros költségvetése ellenére 97 millió dollárt hozott. Az előző filmekben Bruce Campbell játszotta a főhőst, akinek mindig szörnyű kínokat kellett elviselnie, ellentétben az új főhőssel, akit Jane Levy alakított, és akinek sikerült maga mögött hagynia a borzalmas káoszt a film végére.

A rajongóknak azonban nem kell aggódniuk, a franchise új része idén debütál Evil Dead Rise címmel az HBO Maxon. Ebben a filmben a francise történetében először nem fog szerepelni se Ash Williams se az erdei faház. Két nővér és három gyerek lesznek új főszereplőink, akiknek egy szűk kis lakásban kell majd megküzdeniük a halottakkal. A rendező Lee Cronin lesz, akit az alkotó, Raimi választott ki a posztra.

Forrás: Movie Web

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu