Egy hónapja rajtolt el a Steam Deck, a Valve levonta a következtetéseket [VIDEO]

Gabe Newellék számára az egyik legfontosabb javítandó dolog a Steam Deck akkumulátorának élettartamának növelése lesz.

 

A Valve egy blogposztban foglalta össze a Steam Deck első hónapját a játékosok kezei között, és röviden kitértek arra is, hogy mire lehet még számítani. Már most is 2000 játék kapta meg a Verified vagy a Playable értékelést, így ezeket vagy tökéletesen, vagy kisebb hibákkal futtathatjkuk a hordozható PC-n. Izgalmas a cégnek, hogy a közösség mennyire változatos játékokkal játszik, mérettől, kortól és műfajtól függetlenül. Tovább folytatják a játékkatalógus elemzését, és alig várják, hogy elérjék a következő mérföldkövet. A Valve egy visszajelzéses funkciót is behúzott, hogy a Verified kategóriába eső játékokat valóban tökéletesnek érzik-e a Steam Decken játszók avagy sem.

A BattlEye és az Easy Anti-Cheat esetében is egy áramvonalas útvonalat hoztak létre a fejlesztőknek, hogy engedélyezzék a Proton és a Steam Deck támogatását a csalásgátló rendszerek alkalmazása során. Az Elden Ring és az Apex Legends két kiváló példa arra, ami igénybe is vette a Valve munkáját ezen a téren. Az operációs rendszeren megejtett frissítéseket is megemlítették (képernyős billentyűzet, két tapipados gépelés, a játék módban használt billentyűzet már az asztali módban is alkalmazható, plusz billentyűzetes témákat is hoztak).

Időt szántak arra, hogy a Steam Store gyorsabban reagáljon és jobban működjön a Steam Decken, és megérti a cég azt is, hogy sok játék birtoklása esetén kicsit nehézkes átpörgetnei rajta, ezért gyorsabb a scrollozás. Dinamikus kollekciókat is lehetőségünk van csinálni a játékkönyvtárunkban a tagek és más játékkarakterisztikák alapján. Az akkumulátor élettartamának javítása érdekében van egy opció, ami 15 FPS-re korlátozza a frame rate-et, ami a vizuális novellák, puzzle-k és sok szimulációs játék esetében remek. Akik pedig szeretnének finomhangolni, a TDP (processzor erejével kapcsolatos), a GPU órajelének kezeléséhez köthető, illetve FSR (képernyőskálázás) beállítások is alkalmazhatóak.

Az fTPM támogatás jelenleg bétában van, és ha az kilép abból, lehetőség lesz Windows 11-et is feltelepíteni a Steam Deckre. A legnagyobb elem, ami a puzzle-ből hiányzik, a Windows hangdrivereihez köthető, és a cég reméli, hogy ezzel kapcsolatban hamarosan jó híreket közölhetnek. Szóval a Valve elég szépen menetel a Steam Deckkel, aminek második körös kiszállítása hamarosan el is indul.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu