Egyre több esély mutatkozik a Final Fantasy IX Remake fejlesztésére

Rengeteg Square Enix-játék lett megerősítve mostanában, és a Kingdom Hearts 4 hivatalos leleplezése miatt érdemes visszagondolni egy korábbi, általunk is taglalt szivárgásra.

 

Emlékszünk még az Nvidia GeForce Now szivárgására? Abban egy kiadós játéklista jutott ki az internetre, és közöttük nem kevés volt olyan, ami a Square Enixhez köthető. Tavaly szeptemberben történt ez, és az Nvidia gyorsan el is tüntette a nyomokat, majd a Ubisoft a Githubról távolíttatta el. Ettől függetlenül sok olyan név volt a listában, amik még nem lettek bejelentve. Ilyen a BioShock 2022 (igaz, a következő rész hivatalosan készül már), illetve a Tekken 8.

De olyan is van, ami azóta meg lett erősítve. Street Fighter 6 (függetlenül attól, hogy annak logója mennyire is… nevetségesen olcsón lett megvalósítva), The Talos Principle 2, illetve a Grand Theft Auto: The Trilogy, bár ennek a neve kissé más volt. De a Square Enix esetében eddig minden meg lett erősítve. A Chrono Cross remaster jött, látott, és Chrono Cross: The Radical Dreamers Edition néven meg is jelent, a Tactics Ogre remastert Japánban a kiadó már levédette Tactics Ogre Reborn néven, a hétvégén pedig jött a Kingdom Hearts 4 bejelentés…

Maradt két név a listáról: van egy Final Fantasy Tactics Remaster, illetve a Final Fantasy IX Remake. Ezekről még nem hallottunk semmit, de látván a GeForce Now listáját, esélyes, hogy itt is valami alakulhat. Igaz, a japán kiadónak tele van a keze már így is. A Kingdom Hearts 4-en túl készülnek a Final Fantasy XIV-hez az online tartalmak (hiszen ez egy MMO), de ott van a Final Fantasy XVI is, és ne felejtsük el a Final Fantasy VII Remake Part 2-t sem (amire szinte fixen mondhatjuk, hogy PlayStation 4-re nem fog kijönni…).

Nem hivatalos ez, de a szivárgás a Square Enix környékén eddig mondhatni tűpontos volt, és mivel a „végső fantáziában” az első hat rész Pixel Remaster kiadással már erősített, a PS1-es, Európában meg sem jelent (!?) Tactics felújítása logikus lehet.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu