Return to Monkey Island: visszatérés a Mêlée-szigetre, megmagyarázza a múltját is

A Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge több módon is értelmezhető befejezését is megmagyarázzák a fejlesztők.

 

A Monkey Island Magyarországon is népszerű volt a kilencvenes évek első felében; a LucasArts SCUMM engine-en futó grafikus kalandjátéka méltán volt sikeres, ám a második rész befejezése nem nagyon lett megmagyarázva. Azóta eltelt 30 év (’91 decemberében jött ugyanis ki a játék eredeti verziója), és az eredeti fejlesztők közül két fontos egyén visszatér, hogy lezárja a múltat. Ron Gilbert volt a The Secret of Monkey Island (az első rész) rendezője és társírója, majd a Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge rendezője is volt; Dave Grossman pedig mindkét „majomsziget” társírójaként dolgozott a játékokon.

A Return to Monkey Island a franchise hatodik játéka lesz, de a Gilbert-Grossman párosnak a harmadik, így ők figyelmen kívül hagyják az utánuk készült három játékot, mivel a 2 folytatását valósítják meg. Az Adventure Gamersnek megerősítették, hogy elmagyarázzák, mi történt a második rész végén (a főhős, Guybrush Threepwood leveszi LeChuck maszkját, miután erre kéri őt; kiderül, hogy Chuckie, Guybrush testvére ellen harcolt, majd egy munkás bejön azzal, hogy nem kéne ott lenniük… ezután egy vidámparkban láthatjuk őket gyerekként, a szülők örömmel fogadják őket, majd Chuckie szeme pirossá válik…).

Gilbert azt mondja, hogy ha valóban Monkey Island 3-ként csinálná meg a játékot, akkor az emberek azt mondanák, hogy az Escape from Monkey Islandet vagy a The Curse of Monkey Islandet nyúlja csak le, és ezért szerinte nem lehet megcsinálni azt. Az egyik fontos dolog neki az volt, hogy ez a játék rögtön a második rész végén kezdődjön, amikor a vidámparkban vagyunk. Ez neki egyfajta kikötés volt, hogy itt kell kezdődnie. Nem akar részletekbe bonyolódni, de a Gilbert-Grossman párostól elvárható módon onnantól sok csavar és fordulat történik.

A páros megerősítette, hogy Guybrush visszatér a Mêlée-szigetre, ahol az első játék első fele játszódik. A majomsziget esetében Gilbert csak poénkodott: talán belesuvasztják, de a második részben nem volt arrafelé történés. Grossman hozzátette, hogy a Monkey Island 2-nek nem Return to Monkey Island volt a címe, amire Gilbert röhögve bólogatott, úgyhogy esélyes, hogy talán a név nem véletlen… bár őket ismerve ki tudja?

A Terrible Toybox fejlesztésében készülő Return to Monkey Islandet a Devolver Digital ismeretlen platformokra adja ki 2022 folyamán (mi azért a PC-t nem zárnánk ki…).

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu