Vajon mi lesz Bobby Kotick sorsa az Activision-Microsoft fúzió életbelépése után?

A The Wall Street Journal értesülései szerint a Microsoft-féle felvásárlás a kétes hírű vezérigazgató, Bobby Kotick visszavonulásához vezet.

 

 

2022 az iparág történetének egyik legnagyobb bombameglepetésével kezdődött: a Microsoft felvásárolta az Activision Blizzardot, és ez elméletek, kétségek és lehetséges változások tengerét hagyta ránk. A felhasználók számos kérdése Bobby Kotick, az Activision vezérigazgatója, a mérgező irodai környezet egyik megtestesítője körül forgott: az üzlet életbe lépése után vajon milyen sors vár rá?

„A Microsoft és Kotick úr között nem folytak megbeszélések vagy tárgyalások a későbbi munkaszerződésekről” – Activision Blizzard

A The Wall Street Journal első hírei szerint az akvizíció Kotick visszavonulásához vezetne, mivel kirúgását túl költségesnek ítélték. Az új információk azonban arra utalnak, hogy a Microsoft és az Activision nem tárgyalt a vezérigazgató sorsáról a tranzakció lezárását követően, amint az a Microsoft-ügyletet tükröző jelentés nemrég hozzáadott soraiból kiderül.

Eredetileg Stephen Totilo, az Axios neves újságírója jegyezte meg, de úgy tűnik, hogy az Activision a fent említett dokumentumba egy pontosítást is belefoglalt: „A Microsoft és Kotick úr között az egyesülési megállapodás jóváhagyása és végrehajtása előtt, valamint az annak keretében tervezett tranzakciókat megelőzően, illetve az ilyen jóváhagyást és végrehajtást követően nem voltak megbeszélések vagy tárgyalások a Microsofttal a lezárás utáni foglalkoztatási megállapodásokról, a jelen dokumentum készítésének időpontjában.”

Úgy tűnik tehát, hogy Bobby Kotick sorsa az Activision Blizzardnál továbbra is bizonytalan. A felvásárlás bejelentése előtt sok alkalmazott követelte a vezérigazgató lemondását, miután katasztrofálisan kezelte a cégnél a szexuális zaklatással kapcsolatos vádakat, bár eddig csak a Coca-Cola igazgatótanácsából sikerült kiléptetni. Ráadásul a vezérigazgató környezete is vizsgálat alatt áll, mivel barátai gyanús pénzügyi tranzakcióba keveredtek az Activision Blizzarddal kapcsolatban.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu