Playdate: végre megkezdődött a kurblis kézi konzol szállítása! [VIDEO]

TECH HÍREK – Az indulási tervek mellett a Panic új fejlesztői eszközöket is kínál a Playdate-hez.

 

 

Aki egyszer találkozott vele, nem felejti el, de ha nem ismernéd, akkor íme a Playdate: egy 2019-ben bemutatott hordozható konzol, amely nagyon eredeti módon próbálja az indie videójátékokat a játékosok kezébe juttatni: kifejezetten a platformra tervezett címekkel érkezik, amely egy másik vezérlési módszerként egy tekerőkarral, vagyis szép magyar nevén kurblival rendelkezik.

 

A szállítások már megkezdődtek

 

Három év és egy közbeeső késedelem után a gép lassan megérkezik a felhasználók otthonába, a szállítások ebben a hónapban kezdődtek. A Panic a Twitteren megerősítette, hogy a Group One előrendelések ezen a héten kezdődnek, és várhatóan a következő hónapban befejeződhetnek a szállítások.

Ha már előrendeltél, figyeld az e-mail címedet, ahonnan visszaigazolást kapsz. Elmondásuk szerint fokozatosan növelik a szállítások mennyiségét, amint megerősítik, hogy a Playdate zökkenőmentesen működik; a kettes csoportnak egy kicsit tovább kell várnia a frissítésekre.

Behoz néhány extra lehetőséget, például a valós idejű képernyőmegosztást

Ezen kívül a konzol új funkciókat is hoz a fejlesztők számára, ahogy azt egy általuk megosztott videóban is láthatjuk. Az olyan eszközök mellett, mint a böngésző, maguknak a felhasználóknak is biztosítanak néhány extra lehetőséget, például a valós idejű képernyőmegosztást.

Ami a játékokat illeti, a hivatalos listán megtekintheted az összes benne lévő játékot, bár lehet, hogy még több is lesz – mint pl. a Doom, ami gyönyörűen fut rajta. A játékok készítőinek legfőbb jellemzője, hogy a független fejlesztés világának néhány fontos neve szerepel közöttük, például az utóbbi évek egyik legkiemelkedőbb alkotásának, a Return of the Obra Dinn-nek a készítője.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu