A PC-s stratégiájának erősítésén dolgozik a Sony

Miután 2021-ben elindította a Sony a PlayStationös játékok PC-s kiadásáért felelős ágazatát, várható volt, hogy a terjeszkedés itt sem fog elmaradni.

 

A Horizon Zero Dawn, a Days Gone, a Death Stranding, illetve a God of War az a négy játék, ami a PlayStation 4-ről átnyergelt a PC-re, és az Uncharted: Legacy of Thieves Collection a PlayStation 4-es játékok PlayStation 5-ös felújításaival az év folyamán hasonló irányt fog megtenni (de még nem tudjuk, hogy mikor). Ez nem sok, és tény, hogy sok esetben rengeteg hónap, vagy akár év is eltelt, mire a PlayStation-PC útvonalat egy játék meg tudta tenni (és korábban Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója kimondta, hogy a portok akkor jönnek, amikor ennek üzletileg értelme van, azaz megvárják, amíg a PlayStationös eladások legyengülnek).

A PlayStation Global most egy senior igazgatót keres a PC-s tervezés és stratégia kapcsán, ami azt jelenti, hogy az eddigi portolások képezték a tesztidőszakot, ami sikerrel zárult. A sikeres jelentkező felelős lesz a nemzetközi értékesítések kapcsán a stratégiáért és a kereskedelmi aktivitásokért, miközben egy, optimalizált PC-s értékesítési növekedési pályát állít fel a kereskedelmi tervével, amit aztán a központi és a területi csapatok egyaránt implementálni fognak.

De ugye ne felejtsük, hogy a Steamen és az Epic Games Store-on is adott százalékot (utóbbi esetben ez 12%) elvisz a digitális bolt tulajdonosa. Logikus lépés lehetne az, ha a Sony egyfajta PlayStation Networköt indít el PC-n, vagy valami PlayStation Launcher indul útjára. Ez mondjuk szembe menne azzal, amit a Bethesda lép meg, ugyanis nekik két hét múlva, május 11-én megszűnik létezni a Bethesda Launcher (ami érthető, mert a Microsoft a saját Store-ja mellett a Game Passt és a Steamet használja a PC-s jelenlétükhöz…).

Úgyhogy a Sony nem tekinti kudarcnak a PC-s első lépéseket. A Bloodborne, vagy a Marvel’s Spider-Man esetében jó ötlet lenne egy átirat…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu